banner_990x90_EFE (1)

Els treballs de poda dels plàtans de la Gran Via es reprendran el nou de gener

Valencia Noticias | Redacción.- Dissabte que ve, 9 de gener, es reprendran els treballs de poda dels plàtans de la Gran Via Marquès del Túria, després de la pausa efectuada amb motiu de les festes de Nadal. Es tracta d’una poda de manteniment impulsada des de la regidoria de Medi Ambient, després de 4 dècades sense que s’haguera realitzat este tipus de treball, necessari tant per al desenvolupament de l’arbre com per a garantir la seua viabilitat en l’entorn urbà i la seguretat del veïnat i la ciutadania.

Poda de plataneros.
image-290918
Els treballs van començar el passat 28 de novembre, en el tram de la Gran Via entre la plaça d’Amèrica i la plaça de Cánovas, en sentit ascendent. S’ha organitzat un dispositiu de col·laboració amb la Regidoria de Mobilitat Sostenible, per a minimitzar l’impacte dels treballs sobre el veïnat de la zona i sobre conductors i transeünts. Tal com es va anunciar en el seu moment, les labors es realitzen els caps de setmana (dissabtes, de 08:00 a 16:00 hores, i els diumenges; de 09:00 a 17:00 hores), i es preveu que estiguen concloses el 14 de febrer, aproximadament.

Els exemplars, plàtans monumentals de gran grandària, van ser plantats en la seua ubicació en la Gran Via del Marquès del Túria, a principis del passat segle, entre els anys 1906 1909. “Actualment han aconseguit un considerable port i volum, i necessiten que se’ls sotmeta a una gran poda”, ha recordat Pilar Soriano, que ha afegit que “lògicament, ara és necessari tornar a efectuar este procés”. A més de la poda dels plàtans, l’actuació inclou també un repàs als ficus monumentals.

Donades les disposicions del Bàndol de Nadal (que limita les accions en el carrer), els treballs s’han detingut durant les festes. I així mateix ocorrerà el diumenge 7 de febrer, amb motiu de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana.

Les tasques es realitzen sempre per trams en un únic sentit de la circulació, per a minimitzar les molèsties. Quant als mitjans, treballen tres brigades de poda amb cistella de 25 i 21 metres de longitud, un camió de recollida de restes amb conductor, i dos jardiners de suport. Finalment, per motius de seguretat s’ocupen tres carrils de circulació (el que deixa lliure el carril-bus per al pas de tot el tràfic rodat: autobusos, taxis i vehicles privats).

CALENDARI TREBALLS DE PODA

Sentit ascendent:

 Des de la plaça d’Amèrica fins a la plaça de Cánovas: dissabte 28 de novembre

Trabajos de poda en la Gran Vía.
image-290919

 Des de la plaça de Cánovas fins a Comte de Salvatierra: diumenge 29 de novembre

 Des de Comte de Salvatierra fins a Jorge Juan: dissabte 12 de desembre

 Des de Jorge Juan fins a Isabel la Catòlica: diumenge 13 de desembre

…………………………..

 Des d’Isabel la Catòlica fins a Hernán Cortés: dissabte 9 de gener

 Des d’Hernán Cortés fins a Pizarro: diumenge 10 de gener

 Des de Pizarro fins a Fèlix Pizcueta:: dissabte 16 de gener

 Des de Fèlix Pizcueta fins a Russafa: diumenge 17 de gener

Sentit descendent:

 Des de Regne de València fins a Gregori Maians: dissabte 23 de gener

 Des de Gregori Maians fins a Taquígraf Martí: diumenge 24 de gener

 Des de Taquígraf Martí fins a Mestre Gozalbo: dissabte 30 de gener

 Des de Mestre Gozalbo fins a Almirall Cadarso: diumenge 31 de gener

 Des d’Almirall Cadarso fins a Joaquín Costa: dissabte 6 de febrer

 Des de Joaquín Costa fins a Ciscar: diumenge 7 de febrer

 Des de Ciscar fins a Cánovas: dissabte 13 de febrer

 Des de Cánovas fins a Jacinto Benavente: diumenge 14 de febrer

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.