Els xiquets defensen el valor del compliment de la paraula al ple de “Aldeas Infantiles”

DSC_0122València,  Xiquets i xiquetes de col·legis de Castelló de la Plana, de la ciutat de València i d’Elx s’han reunit hui en una sessió plenària a l’hemicicle de les Corts i convocats per Aldeas Infantiles per a fer l’activitat anual de “Diputat per un dia”, iniciativa amb la qual es treballen valors en les aules.

El President de les Corts, Enric Morera, ha estat l’encarregat d’obrir i dirigir una sessió plenària en la què els escolars han proposat un total de 12 compromisos al voltant de la confiança, terme que enguany s’ha treballat en Aldeas Infantiles com un valor més en la lluita contra l’assetjament  i la violència entre els més joves. De fet, el President ha posat en valor el treball que es fa des de l’ONG i que culmina al parlament valencià amb un ple infantil, “on es posa de relleu la importància de la paraula i de la democràcia per a la resolució de conflictes”.

Enguany, els 106 alumnes que han estat diputats i diputades per un dia han vingut del col·legi La Magdalena de Castelló de la Plana, del col·legi Jaume I d’Elx i del centre Antonio Machado de la ciutat de València. Després de les exposicions dels portaveus de les tres escoles, els alumnes convertits en parlamentaris han votat els compromisos que més els han agradat entre els 12 presentats.

Finalment, el compromís més votat ha estat el número 8 que deia, textualment: “Ens comprometem a complir sempre la nostra paraula quan fem una promesa. I el nostre lema: si pensen que no podràs acomplir la teua paraula, no faces promeses”.

Los niños defienden el valor del cumplimiento de la palabra en el pleno de “Aldeas Infantiles”

València, 20 de febrero de 2018 – Niños y niñas de colegios de Castelló de la Plana, de la ciudad de València y de Elche se han reunido hoy en una sesión plenaria en el hemiciclo de les Corts y convocados por Aldeas Infantiles para hacer la actividad anual de “Diputado por un día”, iniciativa con la cual se trabajan valores en las aulas.

El President de les Corts, Enric Morera, ha sido el encargado de abrir y dirigir una sesión plenaria en la que los escolares han propuesto un total de 12 compromisos alrededor de la confianza, término que este año se ha trabajado en Aldeas Infantiles como un valor más en la lucha contra el acoso y la violencia entre los más jóvenes. De hecho, el President ha puesto en valor el trabajo que se hace desde la ONG y que culmina en el parlamento valenciano con un pleno infantil, “donde se pone de relieve la importancia de la palabra y de la democracia para la resolución de conflictos”.

Este año, los 106 alumnos que han sido diputados y diputadas por un día han venido del colegio La Magdalena de Castelló de la Plana, del colegio Jaume I de Elche y del centro Antonio Machado de la ciudad de València. Después de las exposiciones de los portavoces de las tres escuelas, los alumnos convertidos en parlamentarios han votado los compromisos que más les han gustado entre los 12 presentados.

Finalmente, el compromiso más votado ha sido el número 8 que decía, textualmente: “Nos comprometemos a cumplir siempre nuestra palabra cuando hagamos una promesa. Y nuestro lema: si piensan que no podrás cumplir tu palabra, no hagas promesas”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.