EMT València posa en marxa el seu dispositu especial per a garantir el servici públic en la Marató ‘Trinidad Alfonso’

Valencia Noticias | Redacción.- Més de 25.000 atletes i 43 quilòmetres de recorregut al llarg d’un centenar de carrers de València. La Marató Trinidad Alfonso que se celebra este diumenge és un esdeveniment especial i únic ja que afecta pràcticament tota la ciutat i a les seues principals rondes i avingudes. Des del Centre Històric, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències, les avingudes del Port i dels Tarongers, la ronda Nord o el parc de Capçalera.

Davant d’un esdeveniment de tal magnitud EMT València desplega este cap de setmana un ampli dispositiu per a garantir el servici públic de transport i reduir al màxim les molèsties als seus milers d’usuaris. Amb els reforços i desviaments obligats pel traçat de la carrera, l’Empresa Municipal de Transports ha disenyat especialment este dispositiu per assegurar la mobilitat, evitar els majors transtorns als viatgers i articular alternatives pròximes i senzilles que afecten el mínim posible els desplaçaments dels nostres viatgers.

Des de fa dos mesos s’han succeït les reunions amb els responsables de la prova, Ajuntament, Policia Local, Fundació Esportiva Municipal i Protecció Civil per a facilitar que el traçat de la Marató perturbe el menys posible el servici públic de transport. Tot i això la companyia demana disculpes per endavant per les posibles molèsties que puguen sorgir.

El Dispositivo Especial de la Empresa Municipal de Transporte de Valencia ha programado importantes refuerzos en 7 de sus líneas.
image-259980

LÍNIES REFORÇADES

El dispositiu de l’Empresa Municipal de Transport ha programat importants reforços en 7 de les seues línies des d’este divendres perquè ningú, ni participants ni visitants, es perden cap detall. Així, durant  divendres i dissabte, la companyia reforça les línies 35 i 95, amb destinació a la Ciutat de les Arts i les Ciències, perquè els usuaris puguen assistir de forma fluida en transport públic a la Fira Expo Esport.

El diumenge EMT València es converteix en el transport de la Marató Trinidad Alfonso. Des de les 6:00 i fins a les 8:00 del matí es reforcen les línies 2, 35, 95, 89 i 90 per a poder assistir amb plenes garanties de mobilitat als punts més destacats del desenrotllament de la prova. A més, tots els corredors que presenten el dorsal durant la carrera accedeixen gratuïtament als autobusos municipals.

LÍNIES DESVIADES I SUPRIMIDES TEMPORALMENT

I per tal de minimitzar els transtorns que una carrera d’esta magnitud puga ocasionar entre els usuaris del transport públic, la companyia ha programat desviacions en un total de 36 línies. Altres 16 seran suprimides, totalment o parcialment, durant el desenrotllament de la prova. Per a tots estos canvis s’han adoptat alternatives i noves parades que garanteixen la continuïtat del transport de viatgers.

Les línies 2, 4, 6, 7, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 25, 26, 27, 29, 35, 60, 62, 64, 67, 70, 71, 72, 73, 79, 80, 81, 89, 90 i 95 es desviaran entre les 8:00 del matí i fins  les 14:00 hores com molt tard.

Per la seua banda les línies 8, 9, 10, 11, 28 i 29,  es desvien aproximadament entre les 8:00 i les 15:00 aproximadament.

Les línies 1, 5, 30, 31, 32, 40, se suprimeixen durant bona part del desenrotllament de la prova, és a dir entre les 8:00 i les 12:30, ja que es veuen afectades per diversos quilòmetres del traçat de la Marató. En el cas de la L5 i la L40 la supressió arribarà fins a les 14:45.

A més, les línies 2, 3, 8, 9, 10, 11, 18, 19, 70, 71 i 81 se suprimeixen parcialment entre les 8:00 i com molt tard les 15:00, depenent del seu recorregut.

Un dia abans, el mateix dissabte, també s’han previst talls puntuals a partir de les 5 de la vesprada en les línies 13, 15, 35 i 95 per les labors de muntatge de l’operatiu de la Marató.

CAMPANYA INFORMATIVA  AMB ALTERNATIVES I DESVIAMENTS

EMT València ha desplegat un ampli dispositiu informatiu per a difondre tots els reforços, desviaments i alternatives  des d’una setmana abans de la prova. En totes les marquesines de la xarxa s’han inserit cartells informatius amb tots els detalls dels servicis de la companyia.

L’Empresa Municipal de Transports repartirà, a més, durant els pròxims dies un total de 100.000 fullets explicatius en valencià, castellà i anglés amb tota la informació sobre les rutes desviades i suprimides i les alternatives més pròximes. També s’instal·la durant tot el cap de setmana un punt d’informació permanent d’EMT en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

A peu de carrer, un complet dispositiu de Jaquetes Roges, inspectors d’EMT i Policia Local atendrà directament als usuaris per a resoldre al moment tots els dubtes sobre les desviacions i parades més pròximes.

Igualment, i de forma excepcional, durant tot el matí del diumenge, l’OAC, Oficina d’Atenció al Client d’EMT informarà els seus usuaris telefònicament, i a través de whatsapp, en el 658674920, de tots els dubtes i alternatives generades com a conseqüència de la Marató.

El detall exacte de totes les desviacions, amb les parades alternatives per a reduir al màxim els trastorns als usuaris, pot trobar-se plenament identificat en la pàgina web d’EMT València. Tota la informació puntual i concreta també serà àmpliament divulgada en les xarxes socials.

Es tracta, per tant, d’un destacat dispositiu a tots els nivells per a garantir una mobilitat segura i fiable en el Transport Públic i Sostenible d’EMT València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.