Entre 200 i 300 persones alçen al tomb la Falla municipal més alta de la història

València Notícies | Redacció.- La Plaça de l’Ajuntament ha segut  l’escenari este dissabte, dia 11, d’un espectacle inèdit fins ara per les seues característiques, la plantà al tomb de la falla municipal, que enguany arribarà fins els 41 metres d’altura. A partir de les 6 de la vesprada ha segut el moment de recuperar la genuïna plantà al tomb. Entre 200 i 300 persones, dos de les quals foren l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, alçaren al tomb el remat principal de la falla.

Per garantir la seguretat de totes i tots, l’estructura estarà subjectada per grues que asseguraran la peça i evitaran que puga caure durant l’alçada. A més, hi habia un perímetre de seguretat de 60 metres de radi al voltant de la falla. En esta plantà al tomb també participaren representants dels sectors i agrupacions falleres, així com d’unes altres entitats de la ciutat per simbolitzar l’esforç col·lectiu per la festa.

La Falla es obra de diversos artistas falleros encabezados por Manolo García.

La falla municipal és obra d’un equip d’artistes fallers, encapçalats per Manolo García. Du per lema ‘València, Ca La Trava’ i, a l’igual que la falla infantil municipal, va ser triada per un jurat independent, sense vot polític i amb unes bases consensuades pel gremi d’artistes fallers. Els membres d’eixe jurat van ser designats a proposta d’entitats falleres i culturals de la ciutat.

Hi ha previst que l’alçada al tomb del remat principal de la falla municipal d’enguany acabe vora les 20 hores. Més tard, a les 12 de la mitjanit un espectacle nocturn a la mateixa Plaça de l’Ajuntament a càrrec de la Pirotècnia Tomàs tancà el acte.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.