Es presenta la programació de Castelló de l’Institut Valencià de Cultura amb un marcat caràcter de territorialització

17.01.17_Girona_Guarinos_IVC
image-444237
El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, han presentat a Castelló la programació de l’Institut Valencià de Cultura per a aquest primer trimestre de 2017 a Castelló.

El secretari autonòmic ha declarat que “continuem canviant la política cultural per a invertir en activitats i programacions que facen créixer el sector i per acostar-nos a públics cada vegada més amplis, i la programació de Castelló és una bona mostra”.

El director de l’Institut Valencià de Cultura ha afegit que “el compromís amb la vertebració cultural del territori valencià es demostra amb la presència a tot el territori de les produccions del Teatre del Poble Valencià que ara arriben a Castelló”.

A la programació del Teatre Principal destaca la presència aquesta mateixa setmana de les dues darreres produccions del Teatre del Poble Valencià, ‘La armonía del silencio’, que es podrà veure el dimecres 18, i ‘Happy End’, que es representarà dissabte 21 i diumenge 22 de gener.

‘La armonía del silencio’, de Lola Blasco, es representarà el 18 de gener. La seua autora, Lola Blasco, ha rebut enguany el Premi Nacional d’escriptura dramàtica.

‘Happy End’, la primera producció de gran format del Teatre del Poble Valencià, fou estrenada el 2 de desembre al Teatre Principal de València, on va obtindre una gran èxit de públic; també s’ha representat al Teatre Principal d’Alacant i ara arriba a Castelló.

‘Happy End’, de Bertolt Brecht, amb música de Kurt Weill, té un repartiment totalment valencià. Ha sigut dirigida per Salva Bolta i es representa amb música en directe. 14 actors i actrius i 9 músics per a una comèdia amb cançons d’una història que és avui totalment contemporània.

La política de l’IVC de vertebració del territori inclou la presència de les seues produccions i coproduccions en tot el territori valencià, un exemple és l’estrena el passat octubre al paranimf de l’UJI de la coproducció de l’IVC “Biblioteca de Ruidos y Sonidos”.

Altra fita de la programació és el concert ‘Reviscola Tio Canya’, que es podrà veure al Principal el diumenge 28 de gener. Aquest espectacle cloenda de l’any ‘Tio Canya’ reuneix sobre l’escenari Al Tall i algunes de les formacions que aprofundeixen en el seu llegat, o l’espectacle, coproducció de l’Horta Teatre amb l’IVC ‘La guerra dels mons 2.0’, escrit i dirigit per Roberto García.

La presència valenciana també està representada per la companyia Maduixa, amb el seu espectacle ‘Dot’, Premi Max 2015 al millor espectacle familiar

A més de l’òpera ‘L’occasione fa il ladro’ de la mà dels Amics de l’òpera o la sarsuela ‘La del manojo de rosas’, una col·laboració de l’IVC amb la Orquestra Lírica, que també organitzen una sessió didàctica per a Secundària i Batxillerat.

La dansa està present amb l’actuació del ballet flamenc del valencià José Porcel i el seu espectacle ‘Momentos’.

Altres espectacles al Principal són el monòleg de Pablo Carbonell, l’obra ‘Héroes’ amb Luis Varela, Iñaki Miramón i el valencià Juan Gea, el musical ‘Los tres mosqueteros’, la comèdia ‘No te vistas para cenar’ o la revista ‘Las Leandras’.

Altre dels espais gestionats per l’Institut Valencià de Cultura és l’Auditori, el qual té una programació plena de grans noms, des de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) que va obrir el trimestre amb el seu concert homenatge a Manuel Galduf fins a l’Orquestra Simfònica de Castelló i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, i la presència de orquestres del prestigi com ara la Royal Scottish National Orchestra o l’Orquestra de Cadaqués.

Una data especial d’aquest trimestre serà l’actuació el 25 de febrer del guitarrista Keigo Fujii en un concert homenatge al guitarrista castellonenc Manuel Babiloni, que va morir fa un parell d’anys. Coincidint amb aquest concert, la sala de cambra de l’Auditori rebrà el nom de Sala Manuel Babiloni.

L’Auditori també acollirà actuacions de la Banda Municipal de Castelló, o la Banda Simfònica de dones de l’FSMCV, amb motiu de la celebració del 8 de març.

Com cada trimestre, l’Auditori ofereix sessions d’activitats didàctiques diverses, com el concert ‘La volta al mon en 80 melodies’, els curts d”Amistats Animades’ o les sessions ‘Què és una Filmoteca?’ o ‘Aulacabina’, en col·laboració amb el festival de migmetratges La Cabina.

La música pop-rock està present amb un concert de la cantant Rosana i la música antiga amb un concert de la Capella de Ministrers.

A més es compta amb un abonament per als concerts més destacables de la programació i s’ha posat en marxa un abonament jove, per a persones de menys de 30 anys que ofereix la possibilitat d’assistir a sis concerts per un preu de 35 euros, una iniciativa que pretén acostar els més joves a la música clàssica i baixar la mitjana d’edat dels assistents habituals als concerts.

Les activitats de l’IVC al Museu de Belles Arts per al trimestre es centren en l’exposició temporal ‘El cos i la sensualitat en l’obra de Pinazo’, del 16 de febrer al final de maig.

Una altra exposició serà al Pati d’Etnologia, de Fotografies de Marc DuFour, i al vestíbul hi haurà tres projectes expositius de molt diferent caire: al gener, de les excavacions arqueològiques del Puig de la Misericòrdia de Vinaròs; al febrer ‘Pesos i mesures tradicionals’; i al març, coincidint amb el Dia de la Dona, ‘Literatas’, que pretén donar suport i visibilitat a les dones relacionades amb el món literari, des de les escriptores fins a les lectores.

També al museu es realitzaran una sèrie de tallers didàctics adreçats a escolars des de infantil fins a batxiller.

L’EACC presenta aquest trimestre les exposicions de Monika Grymala, ‘Orbital Motion’, i Raphaël Zarka, ‘Espai Paviment’, i continua les seues activitats amb tres tallers a l’Espai Didàctic, tres actuacions musicals a l’Espai Sonor i un cicle documental a l’Espai Cinema, i un cicle de curts a l’Espai Obert.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.