BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

EUPV reclama que l’Arenal Sound retorne els diners de l’evacuació

 

El Col·lectiu d’Esquerra Unida de Borriana insta l’equip de Govern de Borriana a reclamar-li a l’empresa promotora d’Arenal Sound que retorne a l’Ajuntament les despeses causades per la evacuació dels sounders durant la passada edició d’este festival musical a causa de una forta torrentà que va provocar la inundació de part dels campaments.

La zona de camping del Arenal Sound mostraba este aspecto ayer por la tarde.
image-297520

“La publicació de les escandaloses xifres de despeses provocades per l’Arenal Sound a les arques municipals any rere any no pot servir d’excusa als actuals governants de Borriana per a perdonar a Arenal Sound unes quantitats econòmiques molt importants que, des d’EUPV, entenem que ha de córrer a carrec d’esta empresa i no del consistori”, explica el coordinador del col·lectiu local d’EUPV, Gabriel Ferrándiz”.

Segons les xifres aportades per l’Ajuntament l’Arenal Sound de 2015 ens va costar a tots i totes els borrianencs un total de 120.932,36 euros. D’esta xifra destaquen els 5.320 euros per pagar autobusos extres per pluges, els 25.118,56 euros de la neteja dels exteriors de l’Arenal Sound i els 2.300 euros que va costar la neteja dels lavabos dels locals habilitats per als sounders per pluges. Són, en total 32.738 euros abonats per l’Ajuntament en una situació d’emergència i, per tant, “ben gastats en el seu moment donat que es tractava de posar a la gent que acudia a eixe festival en un lloc segur. El que no creiem que estiga bé es que, sis mesos després de finalitzar l’Arenal Sound, ningú haja exigit a l’empresa el retorn d’eixos diners donat que l’Ajuntament va prestar un servei que hauria d’haver sigut prestat -i previst- pels empresaris promotors d’Arenal Sound”, afirma Ferrándiz.

“Entenem que els empresaris d’Arena Sound van cometre una greu negligència no disposant de mitjans d’evacuació pels sounders i que si el nostre Ajuntament va ser l’encarregat de mobilitzar autobusos i recursos per fer eixa tasca ara l’empresa hauria de tornar el cost d’eixa operació de rescat”, explica Ferrándiz.

Des de la formació d’esquerres es pregunten perquè ni la empresa ni l’Ajuntament tenien suscrit una assegurança que evitara este tipus de despeses fora de pressupost. “Seria molt lógic exigir a Arenal Sound que per a poder fer el festival tinguera una asegurança que cobrira este tipus de desastres”, qüestiona Ferrándiz.

“Qui s’ha beneficiat d’entrades gratuïtes?”

D’altra banda EUPV a Borriana continua sense obtenir resposta per part de l’actual equip de govern sobre les entrades donades per Arenal Sound gratuïtament a alguns regidors de diversos partits tant en l’oposició com a l’actual govern municipal.

“La llei diu clarament que els carrecs públics no poden rebre regals personals en l’ús del seu carrec. En este sentit pensem que la falta de resposta és molt preocupant perquè demostra que hi ha gent que posa la seua firma als contractes amb Arenal Sound després d’haver rebut entrades VIP per a passejar-se pel recinte mentre la resta de veïns o bé s’han de pagar una entrada o bé paguen despeses com la de les emergències de la seua pròpia butxaca” afirma el coordinador local d’EUPV.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.