FACSA, l’UJI i l’Ajuntament lliuren 24 beques a estudiants residents a Castelló

170130 entrega becas (1)
image-446344
L’alcaldessa Amparo Marco anuncia la creació d’unes beques pròpies de l’Ajuntament dotades amb 25.000 euros

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de les Beques FACSA a un total de 24 estudiants de la Universitat Jaume I residents en la ciutat. Les beques impulsades per l’empresa FACSA i la UJI volen ajudar amb el pagament de la matrícula universitària a estudiants de grau de la Universitat Jaume I residents a Castelló de la Plana. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; del rector de la UJI, Vicent Climent; el president de FACSA, Enrique Gimeno, i el cap de servei d’aigües potables de l’empresa, Manuel Breva, qui han traslladat l’enhorabona a cadascun dels becats i a les seues famílies.

Les beques FACSA estan dotades amb un pressupost de 22.000 euros per al curs acadèmic 2016/2017 i pretenen recolzar a universitaris de Castelló de la Plana que per la seua situació econòmica puguen tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents, afavorint la formació de l’estudiantat en la universitat pública de Castelló.

La convocatòria ha rebut més de 120 sol·licituds i s’han becat finalment 24 estudiants, 10 de primer curs de grau i 14 de segon curs i posteriors, amb un màxim de 1.000 euros per estudiant, tenint en compte criteris econòmics i acadèmics.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha obert el torn de parlaments amb una intervenció en la qual ha reconegut “la gran satisfacció de poder facilitar, en la mesura del possible, els estudis universitaris”. A més, ha animat als becats a “continuar pel camí de l’esforç i de l’excel·lència perquè aquest sacrifici present es traduirà en el futur en un major nombre d’oportunitats”.

Per la seua banda, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha subratllat que “no es pot obviar la contribució que aquestes beques fan al treball d’institucions públiques per a conquistar el futur a través de la formació i l’excel·lència professional, amb una especial atenció a les persones amb dificultats econòmiques amb l’objectiu que els diners no condicione de manera determinant el desenvolupament de les actituds i el talent”. Climent ha afegit que “aquest acte escenifica l’aposta pel futur de la societat de Castelló i pel talent de l’estudiantat becat”.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut l’encarregada de tancar l’acte de lliurament de beques afirmant que se sentia “satisfeta, orgullosa i emocionada” de poder acollir en el saló de plens l’acte de lliurament d’unes beques que evidencien “la sensibilitat de l’empresa FACSA, de la Universitat Jaume I i de l’Ajuntament de Castelló perquè no hi haja persones que es queden despenjades del seu procés formatiu per motius econòmics” i ha reiterat que “suposen una aposta pel futur, el vostre i el de la ciutat”.

A més, Marco ha anunciat l’engegada d’unes beques pròpies de l’Ajuntament, dotades en el pressupost d’enguany amb 25.000 euros, “per a seguir el deixant de les quals ha concedit FACSA” i ha reivindicat el dret a la formació “perquè dota a les persones d’una motxilla de coneixement que és la que en el futur permet obrir quantes més portes millor”. Finalment, ha destacat el paper de les famílies com a punt de referència i de suport per a poder aconseguir els objectius que qualsevol persona es marca.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.