Federico Buyolo: «Hem d’acabar amb la feminització de la pobresa

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha inaugurat les XIX Jornades de Cooperació Internacional i Solidaritat organitzades per la Universitat Jaume I de Castelló com a part del IV Congrés Internacional de Cooperació al Desenvolupament “Gènere i Desenvolupament”.

Les jornades han servit de vehicle de reflexió acadèmica sobre l’obtenció de millors resultats en la igualtat de gènere i el ple exercici dels drets de les dones. En este sentit, Buyolo ha apostat pel paper de les universitats com a agents actius en el consens del nou model de cooperació valenciana.

El director general de Cooperació ha fet referència a la importància d’implementar des de la Generalitat i les administracions mesures d’igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens: «Cal acabar amb la feminització de la pobresa i treballar a favor de l’empoderament de la dona», ha expressat Buyolo, matisant que la perspectiva de gènere té especial importància en les polítiques del Consell.

Buyolo ha manifestat que este tipus de jornades i conferències conformen un espai d’unió que contribuïx a projectar a la societat un valor de gran importància com és el de la cooperació i el desenvolupament des d’una perspectiva de gènere igualitària: “les noves polítiques de desenvolupament no poden obviar el fet de que el 50% de la població mundial són dones».

La reflexió i el debat que propicien este tipus de conferències constituïxen un espai de transferència i intercanvi d’informació i coneixements des del qual poder intercanviar experiències i aprenentatges per a treballar de manera conjunta i coordinada en l’àmbit de la Cooperació Universitària al Desenvolupament, fonamental en la lluita per la consecució dels dèsset punts clau dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que inclouen precisament, entre altres, la igualtat de gènere.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.