BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Finalització de les obres del Molí Forés per l’Ajuntament de Silla

20160520_144625 (1)
image-380126
Després d’un llarg procediment han finalitzat les obres

S’han finalitzat les obres d’estabilització de la façana del Molí Forés, un edifici catalogat del segle XVIII construït pel duc d’Hijar que compta amb un grau de protecció de nivell 2.

El 13 de desembre de 2014 es va produir el segon incendi que afectava greument l’estructura del edifici, uns dies després degut als danys s’ensorrava el mur nord del edifici central i es va iniciar el procediment per a requerir a la mercantil propietària de l’edifici l’execució de les obres d’estabilització. Davant de l’inclompliment de la mercantil, amb el canvi de corporació el nou govern va acordar tenint en compte els riscos d’ensorrament l’execució subsidiària de les obres. Davant la negativa de donar accés a l’ajuntament per accedir a la propietat privada es demanà autorització al jutge que finalment permitix l’inici de les obres.

Valentín Mateos regidor de territori, urbanisme i infraestructures (EUPV)   s’alegra de la finalització de les obres i considera que encara que el procediment ha segut complex, existia la urgència de protegir un dels edificis catalogats amb més valor històric del nostre municipi.

Les dependencies més antigues del Molí Forés varen ser construïdes en 1790 pel Duc d’Hijar com a un molí d’arròs, posteriorment en 1856 va ser venut a  Manuel Forés de qui rep el nom, per a començar a funcionar com la fabrica d’electricitat de Pons i Forés per subministrar energia al poble; va ser el primer edifici amb il·luminació elèctrica de Silla. Poc després va ser venut i convertit en una fabrica de sacs, el fill del propietari Placido Navarro es va fer càrrec del negoci, enderrocant la part antiga i contractant tanta mà d’obra femenina que des d’aquell moment va ser conegut com el “Molí de les Xiques”.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.