Fuset demanarà per carta a RTVE “un tracte ajustat a les Falles”

Valencia Noticias | Redacción.- “En un nou pas de la Regidoria de Cultura Festiva en la seua aposta decidida per aconseguir una cobertura audiovisual digna per a les Falles”, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha mantingut una reunió amb el delegat territorial de Radiotelevisió Espanyola en València, Javier Gomar, a qui ha traslladat “la necessitat d’acabar amb allò que el món faller sempre ha considerat un greuge comparatiu respecte al tractament informatiu que obtenen de la ràdio i la televisió públiques unes altres festes de l’Estat”.

(Foto-Manuel Molines).
image-273367

(Foto-Manuel Molines).

La reunió s’ha desenvolupat en un ambient cordial i ha conclòs amb el compromís per part de Gomar de traslladar les peticions de Fuset al president de la Corporació de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), José Antonio Sánchez Domínguez. Fuset ha explicat que ha reclamat “una cobertura de les Falles ajustada a la seua importància, tant des del seu vessant festiu com pel que fa al seu impacte econòmic i social”. En este sentit, ha afegit que és fonamental que la televisió i la ràdio públiques oferisquen tant des dels canals estatals com des dels internacionals una cobertura òptima per a la Crida, les mascletades i aquells elements de la festa que l’acosten a la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. “Estem en un moment clau i tot suport és benvingut. Per això hem explicat que ens agradaria que els informatius i els programes documentals o de reportatges feren costat a la festa gran de les valencianes i els valencians”, ha afegit.

Per trobar-nos en un moment important per a la consecució de la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Fuset ha anunciat que reiteraran les seues peticions al president de la Corporació de RTVE a través d’una carta que li enviaran en els pròxims dies. “Tenim clar l’objectiu i la Regidoria de Cultura Festiva farà tots els esforços necessaris perquè les Falles tinguen el reconeixement que mereixen”, ha afirmat.

El concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset en una oimagen de archivo. (Foto-Manuel Molines).
image-273368

(Foto-Manuel Molines).

La reunió amb el delegat territorial de RTVE en València i la comunicació amb el president de la corporació de RTVE s’emmarquen dins del conjunt d’accions de la Regidoria per aconseguir una cobertura audiovisual digna per a les Falles per part dels mitjans públics. Ja en el mes d’agost, Pere Fuset es va posar en contacte amb el director de Televisió Espanyola, José Ramón Díaz Pérez, per a reclamar-li-la. En setembre va ser rebut pel director de magazines, Ramón Camblor, a qui va explicar, en companyia del secretari general de Junta Central Fallera, José Martínez Tormo, que hi havia celebracions en la resta de l’Estat, com les de Sant Fermí, que rebien un tractament molt superior a l’atorgat a la festa gran de les valencianes i els valencians.

D’una altra banda, el diputat valencià en el Congrés Joan Baldoví (Compromís) també va abordar la situació amb el president de RTVE durant una comissió. La resposta que va obtindre plantejava que ja n’hi havia prou amb l’augment que havia experimentat la cobertura de les Falles en els mitjans públics. Fuset va explicar aleshores que un “increment important en percentatge pot ser molt poc rellevant en termes absoluts quan es parteix d’una cobertura escassa”.

L’aposta de la Regidoria ha rebut el suport de la Cambra de Comerç, que s’ha compromés a fer un estudi d’impacte econòmic de les Falles. També la Facultat d’Economia de la Universitat de València hi ha mostrat el seu interès i la seua voluntat d’implicació activa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.