‘Gaudir no és intoxicar-se’ es el lema de campanya de l’Ajuntament amb motiu de la celebració de la Nit de Sant Joan

València Notícies | Redacció.- “La màgia de la nit de Sant Joan tornarà a inundar les platges de la ciutat de València i, com cada any, milers de valencianes i valencians acudiran a la seua cita amb la festa del foc a la platja. Per este motiu, la Regidoria de Sanitat, a través del Servici de Drogodependències, ha desenvolupat la campanya amb el lema Gaudir no és intoxicar-se”. Així ho ha dit la regidora de Sanitat, Maite Girau, qui ha ratificat que “la prudència en el consum d’alcohol s’imposa en una festa com esta, en què participa moltíssima gent, entre ells molts joves”.

Esta és la idea central de la campanya informativa realitzada des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, que finalitzarà a principis de juliol. Es dóna la circumstància que, per primera vegada des de la creació d’esta unitat, la difusió d’un missatge preventiu compta amb el suport de huit associacions: Adsis/Hedra, Alcohòlics Anònims, Aprovat, Avant, Avex, Projecte Home, Narcòtics Anònims i Patim. Estes són pràcticament totes les associacions que treballen en l’àrea de la lluita contra les drogodependències a la ciutat de València.Cartel de la campaña.

La campanya de l’Ajuntament ja s’està divulgant en estos moments, d’una banda, en la via pública, als MUPI, del 19 de juny al 2 de juliol; i d’una altra, en l’EMT, pel Canal Bussi, els dies 21, 21 i 23 de juny.

La regidora Maite Girau ha explicat que “des de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports volem insistir que gaudir no és intoxicar-se. La prudència en el consum d’alcohol s’imposa en una festa com la nit de Sant Joan en la qual participa moltíssima gent jove. Hem d’instruir els nostres joves sobre els terribles efectes que es produïxen quan s’abusa de l’alcohol”.

La prevenció en l’abús del consum d’alcohol resulta essencial per a reduir els casos d’intoxicacions etíliques. En 2015, més de 30 persones van ser ateses a València per membres de la Creu Roja a causa d’intoxicacions etíliques en la nit de Sant Joan. Esta xifra va descendir a 13 casos l’any passat. “La Regidoria de Sanitat confia que els esforços de l’Ajuntament en l’àrea de la prevenció aconseguisquen frenar els casos d’intoxicació pel consum abusiu d’alcohol”, ha manifestat la regidora.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.