Giner censura a Ribó per crear “conflictes amb les poblacions veïnes que dinamiten la ‘Gran Valencia’ i dificulten la mobilitat”

València Noticies | Redacció.-  El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat l’alcalde de València, Joan Ribó, per crear “conflictes amb les poblacions veïnes que dinamiten la ‘Gran Valencia’ i dificulten la mobilitat”. Giner ha fet estes declaracions per a posar de manifest que, després de catorze mesos amb la vara de comandament en mans de Ribó, “la mobilitat entre València i la seua àrea metropolitana seguix igual. No ha cultivat la ‘Gran Valencia’ i el resultat és una sèrie de peces sense encaixar de manera que les localitats limítrofes no estan connectades amb la ciutat. En compte de treballar amb este objectiu s’ha dedicat a desenrotllar conflictes i problemes amb les poblacions veïnes”.

Giner ha explicat que el concepte de ‘Gran Valencia’ reunix a 1,6 milions de persones en una extensió que supera els 1.000 quilòmetres quadrats. El líder de C’s ha recordat que Ribó va dir tot just començar esta legislatura que coordinaria el transport, l’aigua, els fems, les bicicletes de lloguer municipal, les infraestructures, els plans urbanístics i que s’aliarien totes les poblacions de la ‘Gran Valencia’ per a aconseguir inversions. “És evident que va ser un anunci buit. No hi ha res de tot açò. El que diu Ribó són paraules que se les porta el vent. Després de més d’un any d’alcalde ha mogut peça només en una, en el transport per autobús. Els seus èxits es criden conflictes i problemes”, ha declarat Giner.

Fernando Giner.
image-403016

“La megaciutat de més de 1,5 milions d’habitants no està sent un lloc on hi haja coordinació. Ho veiem amb els horaris comercials, en lloc d’arribar a una solució, es prorroga successivament els terminis sense que l’Ajuntament s’implique amb el dany que això suposa els consumidors, els empleats i els empresaris. València tampoc està sent el lloc de projecció de servicis conjunts i a menor cost, ni de major protecció als més desafavortits”, ha explicat Fernando Giner. “El resultat és que la desocupació baixa més a Espanya que en la ciutat perquè València ha deixat de ser un motor económico”, ha postil·lat el portaveu de C’s.

Respecte al projecte vinculat a les actuacions en mobilitat, el regidor de Ciutadans Narciso Estellés ha afirmat: “La situació de Mislata ens continua preocupant respecte a la connexió amb el centre de la ciutat. És increïble que una àrea poblacional com Mislata, amb històricament més de 240.000 usuaris, no tinga una línia d’EMT a un cost més que raonable i acabem assumint el concepte de la -línia rescat- oferida per la Generalitat”.

En relació a la resta d’actuacions de coordinació de servicis de transport, Narciso Estellés ha explicat: “Ahora mateix no tenim servicis de lloguer de bicicletes compatibles al cent per cent, tampoc es posa en marxa l’agència de la bicicleta. D’altra banda, tenim dubtes si la futura i ressuscitada Agència de la Mobilitat pot superar els seus esculls fundacionals i no acaba novament sent un projecte fallit quasi abans de posar-se en marxa, com van ser l’ETM i la seua antecessora l’AVM, en les que sobrava voluntat i faltava finançament, capacitat organitzativa i independència”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.