Giner denúncia que Ribó es nega a dir quants afectats per la pujada de l’IBI hi ha en cada barri de València

València Noticies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que Joan Ribó es nega a dir quants afectats per la pujada de l’IBI hi ha en cada barri de València. “Van anunciar que pujarien els impostos als grans comerços i els han pujat als grans, als mitjans i als xicotets. Han tingut dos mesos des que presentem la pregunta i s’han negat a contestar-la”, ha dit Giner.

Fernando Giner.
image-389357

Ciutadans va presentar el 19 d’abril una bateria de preguntes en la sol·licitava les dades exactes de quants immobles té València amb les categories cadastrals de comercial, magatzem-estacionament, oficines i industrial ja que estes quatre categories són en les que més afectats hi ha per la pujada de l’IBI de quasi el 50% en el primer any de Ribó com a alcalde.

A més, Ciutadans va sol·licitar “les dades desagregats per barris” de cada categoria segons diverses agulles de ganxo de valor cadastral. En el ple del 28 d’abril, el tripartit va contestar que les dades sol·licitats no estan elaborats, per la qual cosa s’haurà de desenrotllar una nova tasca d’explotació de dades que no estarà disponible per al pròxim plenari, no obstant això, quan estiga finalitzada se li traslladaran els resultats.

El 10 de juny, el grup municipal de Ciutadans va cursar una nota interior sol·licitant les dades, pregunta que no s’ha contestat encara encara que tenen l’obligació legal de fer-ho en el termini de dos dies.

“Han passat dos mesos des que preguntem estes dades i considerem que és temps més que suficient per a contestar pel que ens temem que vullguen ocultar les dades”, ha dit Fernando Giner.

El portaveu de Ciutadans ha recordat: “Quan es va anunciar la pujada de l’IBI a les famílies nombroses que tingueren una vivenda amb més de 60.000 euros de valor cadastral ja denunciem que es tractava d’una pujada generalitzada d’impostos que afectava tots els barris de la ciutat. Amb les dades en la mà, es va demostrar el que vam dir i van acabar rectificant. Ara hem tornat a demanar les dades per barris dels afectats per la pujada de l’IBI en les pimes i Ribó es nega a donar-los”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.