Giner: “Ribó no és de fiar. El tripartit només està interessat en el repartiment de poder”

20181008 Giner Estelles Camarasa

  • El portaveu de Cs denúncia la pèrdua de 12,5 milions de fons autonòmics i que no ha iniciat ni l’expedient en 74 milions d’inversions de l’Ajuntament

València,  El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha assegurat hui en roda de premsa: “Ribó no és de fiar. El tripartit només està interessat en el repartiment de poder”. Després de la reunió del tripartit dissabte passat, Fernando Giner, que ha estat acompanyat pels regidors Narciso Estellés i Manuel Camarasa, ha assegurat: “El govern de Ribó és indigne de confiança. No complix els seus propis compromisos”.

Giner ha denunciat la pèrdua de 12,5 milions d’euros de fons autonòmics per la falta de gestió de Ribó. “Hi ha obres per valor de 8,9 milions d’euros del pla Confiança que no estaran acabades el 30 de juny de 2019, que és la data límit per a rebre els fons. A més, en els 12 centres de la segona i tercera fase d’Edificant es van a demanar 100.000 euros de mitja per cada col·legi mentres la resta d’ajuntaments de la Comunitat sol·liciten més de 400.000 euros de mitja. Açò suposa renunciar a 3,6 milions de fons autonòmics”, hi ha assenyalat Giner.

En relació al pressupost municipal, el portaveu de Cs ha recordat que durant els exercicis 2015, 2016 i 2017 es van prometre 380 milions d’euros en inversions dels quals només es van executar 150. “En 2018, hi ha 74 milions d’euros en inversions en què no s’ha iniciat ni l’expedient”, ha dit Giner, que ha recordat que en l’informe de l’interventor que es va donar compte en l’últim ple s’assenyalava que s’havien efectuat gastos per valor de 40 milions d’euros amb omissió de fiscalització prèvia. A esta situació s’unix l’acumulació de contractes caducades. “A més de contractes importants com l’O.R.A, la grua i el centre d’animals de Benimamet, hi ha 34 instal·lacions esportives que tenen el conveni de gestió caducat”, ha dit Giner.

Respecte al pla de xoc que va anunciar Ribó a principi de legislatura, Giner ha incidit en que més de la mitat de les mesures estan incomplides. “No s’han construït vivendes socials i l’educació de 0-3 anys seguix sense ser gratuïta esmentes l’aposta per la cultura és més que deficient com es demostra en les Sitges, l’Almoina i l’estat dels museus de la ciutat”, ha dit Giner.

Sobre el 9 d’octubre, Giner ha dit: “Junts podem fer més coses que separats. És el nostre deure. La nostra obligació és estar en la processó cívica i allí estarem. El nostre sentiment ens porta a participar en el 9 d’octubre. El que demanem és unitat i projecte de futur per a València i la Comunitat. El que li demanem al senyor Ribó és que no done subvencions a entitats pancatalanistes i, moltíssim menys, en dates tan pròximes al 9 d’octubre”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.