Girau assegura que València està preparada per a combatre el mosquit Tigre

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora de Sanitat de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha manifestat hui que la ciutat està preparada per a combatre el mosquit tigre, i ha explicat que des de juliol de 2015, des de la Regidoria de Sanitat s’ha impulsat una sèrie de mesures específiques com l’aprovació d’un protocol d’actuació davant de la detecció d’un focus de mosquits que preveu la actuació immediata en un radi de 150 metres al voltant del nucli detectat en menys de 24:00 hores i la revisió quinzenal de les zones afectades.

La regidora ha fet estes declaracions davant de la situació d’inquietud que potser s’ha despertat en la ciutadania davant de les últimes informacions sobre la malaltia del Zika, que es pot transmetre a través del mosquit tigre.

Picadura del mosquito Tigre.
image-314974

“A més -ha afegit- internament també ens hem preparat amb la creació de la Comissió Interdepartamental, on es treballa de manera coordinada amb altres regidories de l’Ajuntament, sobretot, en la prevenció. I també s’han adoptat mesures especials per a la detecció del focus del mosquit, com ara amb l’aplicació informàtica ATRAPA EL TIGRE, que està a disposició de tot el món en el web de l’Ajuntament”.

“Amb totes estes actuacions, l’Ajuntament de València s’ha preparat per a combatre esta plaga”, ha reiterat Maite Girau, que ha aprofitat l’ocasió per a insistir “en la importància que té la col·laboració ciutadana en esta lluita”.

“El mosquit ha arribat a la costa mediterrània i pretén quedar-se ací i, per això, cal que entre tots li ho fem tan difícil com siga possible”, ha explicat Girau, que també ha aclarit que les elevades temperatures afavoriran l’avanç del cicle reproductiu del mosquit tigre, i es per això que resulta molt important ser conscient de com es pot col·laborar des de casa amb esta prevenció”.

Les recomanacions que cal seguir estan publicades en el web de l’Ajuntament, però cal destacar com a principal el control dels espais d’acumulació d’aigua, on es poden fer forts estos insectes. No necessiten una gran quantitats d’aigua i, per tant, poden fer el niu en un abeurador d’animals domèstics, en un test, en un poal deixat al jardí, etc.

“Extremar la vigilància i comunicar a l’Ajuntament la presència del mosquit tan prompte com siga possible és fonamental a l’hora d’aconseguir la màxima eficàcia contra esta plaga”, ha conclòs la regidora.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.