Glòria Tello presenta la programació de la Temporada 2017/18 del Palau de la Música

El Péndulo | Redacció.- La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el subdirector de Música, Manuel Muñoz, han presentat este matí la Temporada 2017/18 del Palau de la Música de València, que consta d’un total de 42 concerts, més 2 extraordinaris.La regidora de Cultura ha començat la seua intervenció manifestant que es tracta d’una temporada amb “moltíssima qualitat, equilibrada lírica i simfònicament i molt important perquè l’Orquestra de València compleix el seu 75 Aniversari”. A més, ha afegit que “recobrem grans noms molt volguts per les valencianes i valencians, com Zubin Mehta i moltes altres, que no havien vingut des de fa molts anys”. Una temporada de la qual ha volgut també destacar el programa del proper 15 de febrer de 2018, on “la nostra Orquestra, junt amb la Simfònica del Mariinski de Sant Petersburg, serà dirigida pel gran maestro Valery Gergiev“.Nueva temporada del Palau.

 El piano serà un dels grans protagonistes de la temporada. En este sentit la presidenta del Palau ha manifestat que “vindran 22 grans pianistes i esta aposta la fem en la temporada en la qual el Palau de la Música podrà comptar amb un piano nou propi, després de molts anys d’haver de recórrer al lloguer. Un aspecte que no ens semblava digne, per a un auditori de l’alçada del nostre”. En este sentit ha matisat que “esta inversió s’unix a la substitució de l’aire condicionat o al contracte d’afinament d’instruments, que en total estan valorades en més de 1.750.000€ i que suposen una aposta política pel nostre Palau, per la seua qualitat i per la seua continuïtat”.

Glòria Tello també va fer referència als preus dels abonaments, ja que en referència a l’any passat “hem aconseguit ajustar-los, entre un 3% i un 11% més barats i per aconseguir-ho, s’han optimitzat recursos i desenvolupat alguns concerts amb fixe més taquilla” i ha avançat que per primera vegada al Palau, s’han creat abonaments nous més curts i que per primera vegada es podran vendre les entrades soltes de tota la temporada d’octubre a juny”. Per últim va explicar que el pressupost general és de 2.500.000€, del qual el destinat als concerts d’abonament és 1.657.800€, 857.000€ per a l’Orquestra de València i 800.800€ per als internacionals.

Per la seua banda Vicent Ros ha destacat que “esta programació és una combinació entre tradició i modernitat perquè ens ajuda a estar actius”. Ros ha repassat la programació de l’Orquestra de València i ha explicat que “volem posar-la dins dels circuits internacionals” i ha incidit en la importància dels directors i solistes convidats, el record a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement i les nombroses estrenes de compositors valencians com la “Misa a tres voces” del mestre José Serrano que s’interpretarà al Palau el 6 d’octubre i a Sueca l’endemà, l’obra encàrrec a Claudia Montero a José Antonio Orts i l’encàrrec a César Cano per al 22 de juny”. Manuel Muñoz ha conclòs enumerant els concerts internacionals i afegint que “tenim el punt de mira en la més alta qualitat de grans noms i volem, continuar amb el gran èxit de públic de la temporada anterior”.

Director titular i gires

Respecte al nou titular, la presidenta ha manifestat que “és la nostra voluntat que no s’allargue en el temps el procés de designar un nou titular per a l’Orquestra, i que puga treballar en la programació de la temporada vinent”. També s’ha referit que s’està treballant en la possible visita a Xina de la formació simfònica valenciana, a la localitat agermanada de Chengdu. Per la seua banda, Vicent Ros ha afirmat que “l’Orquestra tocarà per primera vegada al Palau de la Música de Barcelona, acompanyada pel gran tenor peruà Juan Diego Flórez“.

Zubin Mehta, Valery Gergiev,Daniel Harding, Fabio Luisi, LangLang, Sokolov, Martha Argerich, Pogorelich, Jourowski, Olga Peretyatko, Maria Joao Pires, Mathias Goerne, Katia i Marielle Labèque, Viktoria Mullova, Rinat Shaham, Leticia Moreno, Measha Brueggergosman, Ofelia Sala…, són alguns dels noms de la temporada 2017-18 del Palau de la Música de València.

Es tracta també del 75 aniversari de l’Orquestra de València, que compartirà grans cites amb les formacions estrangeres i que serà dirigida el 15 de febrer de 2018, i amb la Simfònica del Mariinski de Sant Petersburg, pel director Valery Gergiev. A més, torna un dels grans com és Zubin Mehta, amb el Maggio Musicale. També visitaran l’auditori la Simfònica de Bamberg amb la violinista Viktoria Mullova, la Philharmonia Zurich la pianista Helene Grimaud i Fabio Luisi i l’Orquestra de París i Daniel Harding, acompanyats per la pianista María Joao Pires.

El piano serà protagonista amb les visites abans esmentades i també de Lang, Grigori Sokolov, la mítica Marta Argerich, les germanes Khatia i Marielle Labècque amb l’OV, Ivo Pogorelich, entre moltes altres.

En lírica destaquen els recitals de la gran diva russa Olga Peretyatko, Nancy Fabiola Herrera, el mediàtic i gran contratenor Philiphe Jourowski i amb l’Orquestra de València: la valenciana Ofelia Sala, Measha Brueggergosman, i el genial baríton Matthias Goerne amb la soprano Rinat Shaham.

En cambra i barroc: torna el Quartet Borodin amb la pianista Leonskaya, Europa Galante i Fabio Biondi, Les Dissonances i el violinista David Grimal amb la integral dels concerts per a violí de Mozart, el Mozarteum de Salzburgo i Lepold Hager i Ensemble Mattheus i Jean Cristoph Spinosi. Gabrielli Consort amb un Messies de Handel participatiu i l’OV que interpretarà la Passió segons Sant Joan de Bach.

Orquestra de València

L’Orquestra de València tindrà directors convidats valencians i internacionals de prestigi com ara Valery Gergiev, Pinchas Steinberg, Yaron Traub, Eiji Oue, Hart Bedoyan, Ramón Tebar, Domingo Hindoyan, Virginia Martínez, Roberto Forés, Lorenzo Viotti, Guillermo García Calvo, Pablo González, Eduardo Portal, Pablo Rus, Josep Vicent, Oliver Díaz… També comptarà amb grans solistes i cantans lírics: Leticia Moreno, Katia i Merielle Labècque, Nicolaj Znaider, Josu Solaun, Rubén Talón, Serguei Kachatryan, Elena Baschirova, Fazyl Say, Mathias Goerne, Rinat Shaham, Ofelia Sala i els solistes de la mateixa orquestra com ara Raul Arias, Ivan Balaguer, Santiago Cantó i Luisa Domingo.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.