El Govern respon a Compromís que no alterarà la seua posició davant el CETA malgrat les objeccions del PSOE

44603683182_afa56ec6e3_oEn una resposta a Carles Mulet qualifica el tractat de garantista, ambiciós i beneficiós encara que ‘romandran vigilants’

 Madrid El Govern ha respost al portaveu de Compromís, Carles Mulet, amb una laudatòria contestació de diversos fulls lloant l’acord econòmic i comercial global entre la Unió Europea i Canadà que recentment va ser ratificat pel Senat amb els vots en contra de Compromís.

 El representant territorial va preguntar les mesures que s’adoptarien per retirar el suport al CETA ja que el PSOE va ser de les formacions que no va recolzar el text (a diferència de PP, Cs, PNB, PDeCAT, Coalició Canària, Foro i UPN) i va arribar a plantejar dubtes sobre la humanitat del comerç internacional i la justícia de la globalitat.

 Mulet ha recordat que “el CETA ha estat molt qüestionat per diferents formacions polítiques, sindicats europeus i canadencs i organitzacions de tot tipus que rebutgen vendre com europeistes i moderns uns tractats que són injustos, atempten contra drets protegits constitucionalment, una tradició productora, comercial i exportadora de la nostra economia i que posarà en serioses dificultats la seguretat i viabilitat de molts dels nostres productes, com estem veient ja passa amb altres tractats amb països africans“.

El representant territorial ha lamentat que el PSOE finalment “estiga combregant amb allò que qüestionava i passe a lloar aquestes polítiques que tenen uns beneficiaris molt concrets, com són les multinacionals i els lobbies(energètics i altres), quan a Compromís apostem per les persones, per la nostra agricultura, llocs de treball i sostenibilitat“.

El tractat CETA va ser ratificat en el Ple de Congrés per PP, Ciutadans, PDeCAT i PNB, l’abstenció del PSOE i el rebuig de la resta de formacions. Al Senat PP, Ciutadans, PNB, Fòrum, UPN i un representant del PDeCAT van votar favorablement al tractat; el PSOE es va abstenir i van haver-hi 27 vots en contra (Units-Podem, En comú Podem-En Marea, Nova Canària, Compromís, Bildu i la senadora d’Àlaba no adscrita).

El text, no ofereix garanties reals sobre els drets humans, és de dubtosa constitucionalitat, elimina aranzels que poden ser letals per al sector primari de l’Estat i permet models mediambientals inferiors als europeus i tota classe de beneficis per als inversors.

Les mateixes respostes

Mulet ha retret finalment que el PSOE s’haja adaptat ràpidament a l’estil del PP, en dir que “romandran vigilants a l’aplicació del tractat, quan la veritat és que no actuen amb la diligència que tocaria, com hem pogut veure amb el tractat amb països africans, on Europa i especialment les nostres fronteres s’han convertit en un colador de malalties que acabaran posant en escac la nostra economia i cultius, com hem vist amb les taronges de Sud-àfrica o l’arròs de països EBA Cambodja i Myanmar, quan s’exigeixen mesures sanitàries molt estrictes, com pateixen en pròpia pell els nostres productors i exportadors“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.