Igualtat reedita la polsera ‘NO ÉS NO’ per a sensibilitzar contra les agressions sexuals

photo5931655762457765924La vicealcaldesa, Ali Brancal, destaca la necessitat que la societat “adopte una actitud activa davant la violència masclista”

La Regidoria d’Igualtat i el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Ali Brancal, ha reeditat la polsera ‘NO ÉS NO a les agressions sexuals’ amb motiu de les festes de la Magdalena. Enguany, s’ha realitzat una nova remesa de 10.000 polseres, la mateixa xifra que el passat any, a causa de l’èxit que va tenir la iniciativa durant 2016.
Aquestes polseres van nàixer el passat any amb la intenció de sensibilitzar als castellonencs i les castellonenques en matèria d’igualtat amb motiu de la celebració de les festes fundacionals de la ciutat. No obstant açò, el repartiment d’aquestes polseres va començar el cap de setmana passat en la Cursa de les Dones, on ja es van lliurar més de 3.000 polseres a cadascuna de les inscrites en l’activitat. A més, també s’han repartit prop de 500 en una activitat de prevenció de la violència masclista per a l’IES La Plana i d’altres en un Cinema Fórum a estudiants de l’IES Ribalta.
Així, durant les festes de la Magdalena es repartiran alredededor de 6.000 polseres, especialment en les zones de concerts, colles, gaiates i altres entitats festeres, per a sensibilitzar a la ciutadania sobre la violència sexual contra les dones.

Les polseres continuaran promocionant el mail estapassant@gmail.com que la Regidoria d’Igualtat va engegar l’any passat per a realitzar denúncies de situacions habituals de possible agressió, que són ateses per tècnics en igualtat.

En festes no tot val

A més, la vicealcaldesa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha apuntat que “les festes són perquè les gaudisquen totes les persones i és necessari apel·lar als homes perquè no es convertisquen en futurs agressors; cal deixar-los clar que insistir és assetjar, i assetjar és una agressió masclista”.
D’altra banda, “la societat ha d’adoptar una actitud activa davant les agressions masclistes, no hem de permetre-les, ni disculpar-les, ni justificar-les. Es tracta de no ser còmplice d’una agressió hem d’actuar i parar-li els peus a l’agressor. En lloc de quedar-nos al marge, hem d’actuar, perquè el paper de tots és important per a fer saber a l’agressor que la societat rebutja aqueixes situacions i que no és normal ni divertit agredir a les dones”, ha manifestat la vicealcaldessa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.