Joan Ribó i Perico Delgado aposten per la mobilitat sostenible i presenten el Congrés de la Bici

València Notícies | Redacció.- El ciclista Pedro Delgado ha estat hui a València per a donar el seu suport al Congrés de la Bici, en l’organització de la qual treballa ja la regidoria de Mobilitat Sostenible. Ha sigut rebut per Joan Ribó en l’alcaldia i posteriorment ha participat al costat de Ribó i del regidor Grezzi,entre altres, en un recorregut per l’anell ciclista. Delgado ha mostrat el seu suport a les iniciatives municipals per a impulsar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible i ha convidat als valencians i valencianes a pujar-se a una bicicleta per a gaudir més de la ciutat.

“Per a mi Pedro Delgado és un símbol, un esportista al que vaig seguir molt en els anys dels seus grans triomfs. Em satisfà molt que hui haja vingut a València a recolzar iniciatives com el Congrés de la Bici, a ajudar, a donar-nos idees per a avançar en una política de mobilitat sostenible en la qual el caminar i l’anar amb bicicleta són coses fonamentals perquè ocupen molt poc espai, que és un element limitat en les ciutats”, i per tant moure’s ocupant el mínim espai és bé para tots i totes”, ha manifestat Joan Ribó, que s’ha reunit amb Delgado, amb el regidor Grezzi i amb els impulsors del Congrés de la Bici, Con Bici y València en Bici, en la preparació de la qual treballa ja l’Ajuntament.

Grezzi, Perico Delgado y Ribó.

“Quan en una gran ciutat com València hi ha una iniciativa de promoció de la bicicleta com a mitjà de mobilitat sostenible, contra la contaminació, contra el soroll…, és un honor venir a recolzar-la. Em pareix molt bé que l’Ajuntament de València s’haja involucrat des de fa temps a fomentar l’ús de la bici i a ampliar el carril bici”, ha dit el ciclista Pedro Delgado després de la seua trobada amb l’alcalde Joan Ribó i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i abans d’iniciar al costat d’ells un recorregut per l’anell ciclista.

Delgado, guanyador d’un Tour i dues Voltes a Espanya, ha sigut explícit en convidar a la ciutadania a usar la bicicleta i el carril bici. ”Vull convidar a la gent del carrer, als vianants, als conductors de vehicles a motor, al fet que ho proven, al fet que no tinguen por. Simplement cal pujar-se a una bicicleta, passejar per València i gaudir, perquè un ciclista sol gaudir més de la ciutat i té una visió diferent de la vida agradable amb ell mateix i amb l’entorn.”.

L’alcalde ha elogiat el suport d’un ciclista tan carismàtic com mundialment conegut a les iniciatives de València per a promoure l’ús de la bicicleta. “Un ús que també és important pel canvi climàtic. Encara que hui faça fred, tots sabem en la situació en què ens trobem, i l’obligació que tenim de treballar per a frenar aqueix canvi i per a augmentar la resiliència de la ciutat. És un objectiu de primer grau, com l’és avançar en unes polítiques de mobilitat sostenible, i ahir precisament signaren un acord amb la Generalitat per a avançar en eixa adreça. Estic molt content que València siga una ciutat pionera en l’ús de la bicicleta, del caminar i també del transport públic”

Delgado amb l’anell ciclista

Preguntat Delgado per la seua opinió sobre l’anell ciclista ha respost que “en les successives visites que he fet he vist com ha anat creixent. València és una ciutat molt ciclista, i una de les coses que la gent que vol usar la bicicleta reclama és disposar d’un espai propi i segur. Per açò poder gaudir d’un carril bici em sembla molt bé. Un carril bici que arribe al centre al centre i a l’extraradi perquè la gent es puga moure amb sensació de seguretat, que és la major preocupació a l’hora d’agafar la bicicleta. Crec que és estupend, i a més m’han explicat que va a seguir creixent. Aqueixes és la millor notícia que poden tenir els homes i dones que usen la bicicleta com una alternativa de mobilitat.”

També el regidor Giuseppe Grezzi ha agraït a Pedro Delgado que haja “vingut a conèixer realitat de la bici a València, en la millora de la qual estem invertint molt, i València és ja un referent a Espanya i en tota Europa”. El responsable de Mobilitat sostenible ha ressaltat igualment que Delgado “haja vingut a donar suport a eixe Congrés de la Bici que farem del 14 al 20 de maig, amb el qual València serà el centre de la bici de tota la península Ibèrica i de tota Europa. Dedicarem una setmana sencera a debatre, a posar en valor la bici com un element de transformació de la ciutat cap al segle XXI. A València tenim la vocació se ser la capital mediterrània de la bici”.

Després de recordar que eixe congrés “s’ha organitzat promogut per l’Associació amb Bici, amb la qual estem treballant des de l’Ajuntament perquè siga el millor possible i que tota la ciutat s’involucre en eixes activitats”, Grezzi ha afirmat que la nova Ordenança de Mobilitat “va a consolidar un canvi en la mobilitat sostenible de la ciutat perquè tothom puga moure’s en les millors condicions.”
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.