Jordi Peris ha informat sobre la consulta ciutadana d’inversions

Mes de 1.500 veïns i veïnes ja han exercit el seu poder de decisió sobre les inversions que volen per als seus barris

Més de 1.500 veïns i veïnes de València ja han votat quines inversions volen que l’Ajuntament duga a terme en els seus barris. El termini per a manifestar-se respecte a les aproximadament 150 propostes veïnals que han sigut seleccionades, es va obrir dilluns passat i estarà obert durant dos setmanes, “període en el qual la ciutadania podrà exercir, per primera vegada, el seu poder de decisió sobre les infraestructures de la ciutat”.

Així ho ha manifestat hui el regidor delegat de Participació Ciutadana, Jordi Peris, que ha donat compte del procés de consulta ciutadana per a la inversió que es realitzarà durant 2016 en els barris, en els quals, amb seguretat, s’executaran 25 dels projectes seleccionats, “perquè ja comptaven amb partida en els pressupostos municipals”.

Jordi Peris ha explicat que un centenar de propostes han sigut desestimades pels servicis de l’Ajuntament per tractar-se d’iniciatives a desenvolupar en sòl que no pertany a l’Ajuntament, perquè el cost estimat superava el pressupost que s’havia distribuït entre els barris amb criteris redistributius, o per no ser competència municipal.

Per estes raons, concretament en l’Eixample i en els Poblats de l’Oest, no s’han pogut incloure en este procés de participació ciutadana les propostes presentades pels veïns, algunes de les quals ja estaven previstes en els Pressupostos ordinaris, com ara l’adequació dels túnels de la Gran via. En estos districtes s’han arreplegat projectes que estaven pendents d’execució en els servicis municipals i que responien a anteriors reivindicacions ciutadanes. Entre estes propostes que se sotmetran a votació, hi ha la millora dels aparcaments, i de la il·luminació i l’accessibilitat de les parades de l’EMT en l’Eixample, on també es qüestionarà les obres del carril bici en Regne de València.

“En els poblats de l’Oest –ha detallat el regidor– se sotmetrà a votació la rehabilitació del local de Crisóstom Martínez, a Benimàmet, i de l’antiga Cooperativa de Benifaraig, així com l’adequació dels entorns escolars”.

Els veïns i veïnes han presentat diferents propostes “que responen a la necessitat dels veïns de gaudir de l’espai públic d’una manera diferent”, ha explicat Jordi Peris que, per exemple, ha destacat, les plantejades per a l’adequació i ampliació dels carrils bicis en la ciutat (en el pont de Campanar i en Manuel Candela i la Serradora), per a l’execució d’itineraris ciclovianants (per Natzaret, Moreres i Ciutat de les Arts i les Ciències), i per a la remodelació de places, (com ara la de Dramaturg Just Hernández de Ciutat Vella) i parcs (com el que es troba al costat del col·legi públic Miguel Hernández”.

Després de donar compte de les diferents propostes que es troben en la web municipal, en què la ciutadania es pot inscriure i votar, el regidor ha fet una crida perquè els veïns i veïnes de València s’hi involucren i decidisquen. A este efecte, la regidoria de Participació ha desenvolupat una campanya informativa per a arribar a la major quantitat de gent possible.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.