BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Jorge Rodríguez: “Reobrir l’accés a Cortes de Pallàs com més prompte millor era una qüestió d’humanitat”

El president de la nova Diputació inaugura la reposició de la CV-428 que posa fi, en temps record i amb totes les garanties de seguretat, a l’aïllament de Cortes de Pallás
Jorge Rodríguez destaca la col·laboració amb l’empresa Iberdrola com a clau per a l’èxit dels treballs i com a mostra de la cooperació públic-privada per a millorar la qualitat de vida de tots
Momento de la inauguración por parte del presidente Jorge Rodríguez de la Carret
1.- Inauguración carretera en Cortes de Pallás foto_Abulaila (8)
image-287139

El president Jorge Rodríguez ha tornat a Cortes de Pallàs quatre mesos després per a inaugurar sobre l’asfalt la reobertura de la carretera d’accés al municipi. En ple mes d’agost, Rodríguez va accedir al municipi en una barcassa, i llavors es va comprometre al fet que les obres estigueren acabades abans de Nadal. Els tècnics han reconegut avui que s’ha hagut de treballar 20 hores al dia, durant els 7 dies de la setmana per a acabar l’obra en els terminis previstos. “Era una qüestió d’humanitat i de complir amb la paraula donada posar tota la maquinària de la Diputació al servei dels veïns i les veïnes de Cortes de Pallàs per a reobrir la carretera”, ha exposat Jorge Rodríguez, qui ha subratllat que des de la Diputació i Iberdrola s’han accelerat les obres “tot el que tècnicament ha sigut possible, perquè aquests mesos s’ha minvat la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi”, ha postil·lat el President de la Diputació.

La reobertura de la carretera CV-428 en el seu accés a Cortes de Pallàs, que ha costat prop de 10 milions d’euros, acaba amb l’aïllament de la població després de 8 mesos de bloqueig per la caiguda de la muntanya, i es compleix, en un temps rècord, el termini donat per la nova Diputació, que el poble tornaria a la normalitat abans de nadal. “Quan vam accedir al Govern de la Diputació, i veient com ens trobem l’obra, semblava impossible que en tan sols 8 mesos es poguera circular de nou per la carretera, però avui és una realitat”.

En l’acte oficial, presidit també per l’alcalde Fernando Navarro, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, la diputada de Turisme, Pilar Moncho, el delegat d’Iberdrola en la CV, Julián Bolinches, el director de Generació del Mediterrani, Vicente Sanchis, el president de la Diputació va qualificar l’obertura de la carretera, abans de res, com un acte de justícia cap a un poble, el de Cortes de Pallàs, al que volguera agrair la seua paciència i la seua comprensió “perquè avui posem fi a l’aïllament, a la incomunicació per carretera que des del passat mes d’abril han suportat els veïns i veïnes de Cortes de Pallàs”.

Col·laboració entre la Diputació i Iberdrola

El president va ressaltar l’èxit obtingut en tan breu espai de temps gràcies a la coordinació amb Iberdrola, que és “una mostra de la necessària i important cooperació del sector públic i privat”. “La col·laboració públic-privada és un model de gestió – va afegir- que contribueix a edificar una Administració dinàmica i eficient, que va en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes, que és l’objectiu pel qual treballa, dia a dia, la nova Diputació de València”.

Després d’agrair el seu esforç i treball al departament de Carreteres i al diputat de l’àrea, Pablo Seguí, va fer el propi amb l’alcalde, Fernando Navarro, “que ha estat pendent de qualsevol detall”. El president de la Diputació va confessar que el retornar la normalitat a Cortes ha sigut “alguna cosa que m’ha arribat a obsessionar. Només pensar que els veïns i veïnes de Cortes no podien eixir de les seues cases, em va arribar a amoïnar”.

La Diputació continua a Cortes de Pallás

El president, Jorge Rodríguez, va anunciar que amb el reasfaltado i obertura de la carretera CV-428 no acaben les labors de la Diputació a Cortes de Pallás posat que, l’àrea de Carreteres seguirà treballant per a adequar el túnel d’accés i, en unió amb l’Ajuntament de Cortes de Pallás, “reasfaltarem i col·locarem voreres en els últims 700 metres del vial”.

Finalment el president va expressar la seua felicitat després de la inauguració perquè “per a la nova Diputació de València és un dia de celebració perquè amb aquesta reobertura es compleix un dels primers compromisos que adquirim amb els valencians i valencianes”.
Per la seua banda el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, va celebrar l’immediat impuls que va donar el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, no més arribar a la presidència de la corporació perquè s’acceleraren les obres, va agrair el lliurament i esforç dels tècnics de l’àrea de Carreteres i la gran i transcendental col·laboració d’Iberdrola i va ratificar l’anunci del president que continuaran les obres en el túnel i accessos a la població.

El tècnic de l’àrea de Carreteres, Javier Pedra, que ha dirigit les obres corresponents a la Diputació, va explicar principalment el treball realitzat per a assegurar el vessant i, en una mostra evident de la col·laboració que ha presidit els treballs durant els últims huit mesos, li va cedir la paraula a l’enginyer d’Iberdrola, Juan Carlos Elipe perquè explicara la ingent labor de l’empresa.

Agraïment de l’Ajuntament de Cortes

L’alcalde de Cortes de Pallás, Fernando Navarro, en un emotiu discurs va recordar els amargs moments del lliscament de la muntanya i el greu problema que suposava per als veïns un aïllament per carretera que incidiria en les seues vides privades i també en el seu desenvolupament econòmic i social. Va agrair l’actitud i treball d’Iberdrola des del principi de l’accident, “que va dir açò és meu i açò jo ho faig” i a la nova Diputació perquè va assumir no més arribar que ens havia de consolidar la resta del vessant, protegir-nos, reasfaltar la carretera i sanejar el túnel”. Va donar les gràcies al poble de Cortes, “que ha sigut pacient , el gran perjudicat d’aquesta crisi, natural”, per a acabar detallant – emocionat- el transcendent paper del guàrdia civil, Jesús Sánchez, que va tenir la visió de creuar el seu cotxe i impedir que ningú més passara. Gràcies a aquest home, doncs, ací no ha hagut de vindrer el Rei a donar-li el condol a ningú”, va concloure .

Després d’una projecció de video que recopila el procés d’execució de l’obra es va servir un vi d’honor per a tots els veïns, empreses de construcció col·laboradores, tècnics d’Iberdrola i de la Diputació de València, el diputat provincial Javier Berasaluce, membres de la corporació local i altres representants institucionals de la comarca.
Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.