La 51 Fira del Llibre de València assoleix els objectius prevists

El Péndulo | Redacció.- El Gremi de de Llibrers de València, que juntament amb la Fundación pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editors del País Valencià i l’Associació Professional dels Il·lustradors Valencians, valora com un èxit la 51 edició de la Fira del Llibre de València, que es va clausurar ahir als Jardins dels Vivers, després de 12 dies d’activitats.

Quant a vendes, es calcula que la cifra total mitjana està al voltant de 850.000 euros.
image-363830

Quant a vendes, es calcula que la cifra total mitjana està al voltant de 850.000 euros.

La directora de la Fira del Llibre, Glòria Mañas, manifesta la dificultat en calcular el nombre de persones que han visitat la Fira, atès que no hi ha cap control ni registre, “però sense cap dubte la xifra seria semblant o lleugerament superior a l’any passat; en qualsevol cas, milers de ciutadans”.

Quant a vendes, es calcula que la cifra total mitjana està al voltant de 850.000 euros. Enguany no s’ha preguntat als llibrers sobre els títols més venuts, “ja que l’oferta de les casetes és variada, com també els títols en funció de les edats”.

Glòria Mañas remarca “l’èxit assolit quant a participació de les escoles en activitats d’animació lectora, així com l’excel·lent acollida que ha tingut l’exposició dels il·lustradors sobre els refugiats”. Així mateix, “enguany han augmentat es activitats referides a debats, presentacions de llibres i presència d’autors, tant en actes de l’organització com de signatura en les casetes”.

El sector del llibre, representat tant en l’organització de la Fira del Llibre com en algunes de les activitats d’àmbit professional que s’han desenvolupat en el marc de la 51 edició de la Fira, “manté unes bones expectatives, tot i la crisi, així com la convicció que les administracions públiques continuaran donant suport, sobretot a partir de l’impuls que ha de representar el pla de foment del llibre i la lectura”.

L’organització de la 51 edició de la Fira del Llibre de València recorda que fins el 15 de maig, al Centre del Carme de València, hi haurà l’exposició fotogràfica sobre “50 Fires”, que mostra, a través de fotos i cartells, una retrospectiva del que han representat 50 edicions de la principal festa de la cultura que cada primavera se celebra a València.

El Gremi de Llibrers i l’organització de la 51 Fira del Llibre agraeixen l’assistència i la participació de tota la ciutadania que ha passat enguany pels Jardins de Vivers. “Confiem a que mentre arriba la 52 edició de la  Fira, la ciutadania freqüente les llibreries per a abastir-se d’aquests consums culturals”, ha subratllat Glòria Mañas.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.