La Banda Municipal i Pérez Casado serán distingits pel Palau de la Música amb motiu del seu 30 aniversari

El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música distingirà a la Banda Municipal i a Ricard Pérez Casado, amb motiu del 30 aniversari de l’auditori valencià. La cerimònia protocol·lària de distinció tindrà lloc el proper 25 d’abril, en el transcurs del concert extraordinari de la mateixa Banda, en el qual s’interpretarà un sentit programa commemoratiu.PALAU DE LA MÚSICA VALENCIA

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha manifestat que amb estes altes distincions “hem volgut en esta data tan important”, (en la qual el Palau complix el seu 30 aniversari), “reconéixer i agrair per una banda l’excel·lència musical, així com l’especial vinculació humana i artística al Palau des dels seus inicis de la volguda i centenària Banda Municipal”, i per altra la “dedicació i gestió per impulsar la construcció de l’edifici i situar-ho dins dels circuits musicals internacionals, del que fora alcalde de València, Ricard Pérez Casado”.

La Banda Municipal rebrà una escultura creada per encàrrec i per a l’ocasió, del reconegut escultor ceramista valencià Enric Mestre, Acadèmic de la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Carlos de València i guanyador de diversos guardons nacionals i internacionals.

La Banda Municipal va ser fundada el 1903. Celebra anualment al Palau nombroses actuacions, destacant els concerts celebrats els diumenges a la Sala Iturbi de l’auditori valencià, 9 d’Octubre, Concert de Nadal, mes de juny als jardins del llit del riu Túria, les exaltacions de les Falleres Majors de València, la participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” i enguany al festival Ensems.

Per la seua banda, Ricard Pérez Casado rebrà una placa commemorativa per la seua contribució com a Alcalde de València per construir el Palau, dins del Pla Nacional d’Auditoris que pretenia dotar el conjunt d’Espanya de 13 sales de concerts per tal de fomentar la música clàssica. A més va suposar l’ampliació i millora de l’Orquestra de València, creada l’any 1943 i va ser decisiu perquè hagen eixit noves generacions de músics valencians de totes les especialitats, alguns dels quals triomfen a Espanya i a l’estranger.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.