La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la mostra fotogràfica ‘Gènesi’, de Sebastião Salgado

El Péndulo | Redacció.– El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el director comercial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido, i el representant de l’obra de Sebastião Salgado a Espanya, Miguel González han inaugurat l’exposició ‘Sebastião Salgado. Gènesi. Art en el carrer’. La mostra, de lliure accés, està ubicada en el Passeig de Ciprers i es podrà veure del 26 de juliol al 30 d’agost en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Exposición al aire libre.

‘Génesis’, de Sebastião Salgado, és un mosaic on la Naturalesa s’expressa en tota la seua grandesa. La mostra reunix trenta-huit fotografies en blanc i negre seleccionades per la seua esposa, Lélia Wanick Salgado, que arrepleguen paisatges, animals i persones que han sigut capaços d’escapar de la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrasadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries.

Les imatges del projecte ‘Gènesi’ sorgixen de la preocupació de Sebastião Salgado pels diferents maltractaments a què està sent sotmesa la naturalesa, són fragments del món que roman encara inexplorat, intacte i verge. L’objectiu és captar l’origen del planeta a través de fotografies que mostren elements primaris de la vida, les espècies animals que continuen en estat salvatge o les tribus que encara viuen en estat primitiu.

Després de quasi tres dècades de reflexió sobre els drames i tragèdies de la humanitat en els seus projectes ‘Treballadors’ i ‘Èxodes’, Salgado va iniciar en 2004 este projecte de huit anys de duració centrat en la naturalesa del nostre planeta. El primer destí de ‘Gènesi’ van ser les illes Tortugues. Des de llavors i fins a 2012, el fotògraf va realitzar un total de 32 viatges per a dur a terme este recorregut pel món verge amb parades en l’Antàrtida, Madagascar, Botsuana, el parc de Virunga, Alaska, l’altiplà del Colorado als Estats Units, Sibèria i la selva de l’Amazones, entre altres.

Esta exposició forma part del programa ‘Art en El Carrer’, a través del qual l’Obra Social la Caixa vol aproximar l’art a les persones, fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.