banner_990x90_EFE (1)

La Comissió de Polítiques de Canvi Climàtic marca les tasques a emprendre desprès de la Cimera de París

18/12/2015

AGRIC__Comision_Cambio_Climatico
image-284867

“Encara que insuficients, els resultats de la Cimera de París han de servir per a animar-nos a ser ambiciosos”, ha insistit el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, en la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic en la Comunitat Valenciana, que ha celebrat aquest divendres la seua segona reunió.

Álvaro, que va assistir junt a altres càrrecs de la conselleria a la cimera com a part de la delegació espanyola, ha reconegut els avanços de la COP21, però ha manifestat la insatisfacció per les insuficiències i inconcreccions que pateix l’Acord de París i que obligaran a revisar-ho i modificar-ho mitjançant els mecanismes que el propi acord estableix.

Com a exemple, no hi ha una data ni horitzó clar per a la descarbonització total de l’economia (emissions zero de gasos d’efecte hivernacle). Álvaro ha subratllat l’aposta decidida del Consell per la descarbonització i el compromís amb l’objectiu de tractar de limitar a 1.5º l’augment de la temperatura per a finals del segle XXI.

En relació a les tasques que es deriven de l’Acord de París, la comissió, de la que que formen part càrrecs de set conselleries, s’ha reafirmat en els compromisos i accions sobre els que ja estava treballant, com la revisió de la Estrategia Valenciana de Cambio Climático, incorporant l’Estrategia Valenciana de Energía, o la coordinació i col.laboració amb els municipis i provincies de la Comunitat.

La comissió també ha avançat en el Pla de mesures d’acció à adoptar en 2016. La proposta aprovada per la comissió inclou les iniciatives que replega el quadre, i que també està al PDF adjunt:

PROPOSTA ACTUALITZADA DE MESURES I ACCIONS ENFRONT EL CANVI CLIMÀTIC
Mesura/Acció
Àrea afecció
1. Realització d’auditories energètiques en totes les instal·lacions de la Generalitat Valenciana que permetran desenvolupar un Pla de Rehabilitació Energètica dels edificis dependents de la mateixa.
Energia
(en coordinació amb Patrimoni)
2. Elaboració d’un Pla de Rehabilitació d’habitatges i edificis amb criteris d’estalvi i eficiència energètica com a edificis de consum gairebé zero.
Habitatge
3. Instar al govern de l’Estat a eliminar les restriccions imposades al autoconsum i impulsar actuacions al País Valencià que fomenten l’autoconsum elèctric fonamentat en energies renovables.
Energia
4. Dotar als edificis públics, escoles i hospitals de instal·lacions solar tèrmica per a ACS i promoure progressivament la implantació de instal·lacions fotovoltaiques en règim d’autoconsum.
Energia
(en coordinació amb
Patrimoni, Educació i Salut)
5. Recuperació del metà procedent dels residus orgànics i recuperació energètica per gasificació de purins.
Qualitat Ambiental
(en coordinació amb
Ramaderia)
6. Aprofitament energètic de la biomassa agrícola, urbana procedent de restes de jardineria i de forestal residual.
Medi Natural
Prevenció
7. Desenvolupar un Pla de mobilitat urbana sostenible que fomente l’us del transport públic i les bicicletes.
Mobilitat
8. Substitució progressiva per vehicles elèctrics i híbrids de les flotes de les administracions públiques.
Mobilitat
Patrimoni
9. Desenvolupar el Pla Eòlic Valencià en el marc d’un pla de desenvolupament d’energies renovables
Energia
Medi Natural
10. Desenvolupament d’un programa de formació i divulgació en matèria de Canvi Climàtic
Prevenció
11. Potenciar i fomentar les infraestructures verdes
Urbanisme
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.