La comissió d’investigació sobre l’Operació Taula comença demà

València Noticies | Redacció.- La comissió municipal d’investigació sobre el cas conegut com ‘Operació Taula’ es reunirà demà, dimarts 12 d’abril, a les 12:00 hores, per determinar les possibles responsabilitats polítiques derivades dels fets de caràcter il·lícit que s’hagen pogut cometre en el Consistori pels membres del Grup Popular Municipal que són investigats en els tribunals per este motiu. Així ho va aprovar per unanimitat el Ple de l’Ajuntament, dijous 25 de febrer.

Segons este acord plenari, conformaran esta comissió cinc regidors o regidores (un per cada grup polític amb representació municipal). Eusebio Monzó serà el representant del Partit Popular (en substitució de Félix Crespo), Carlos Galiana de Compromís, Fernando Giner de Ciutadans, Sandra Gómez del Partit Socialista i Jordi Peris de València en Comú.

El objetivo del Ayuntamiento es depurar las responsabilidades políticas por el presunto caso de blanqueo de capitales.
image-353064

Els cinc representants de cada un dels Grups Municipals actuaran amb vot ponderat en funció de la seua representació al Consistori. Altres aspectes relatius al propi funcionament de la Comissió, així com la persona que n’ostentarà la presidència serà dilucidat en la sessió constitutiva de demà. Així mateix, demà també s’establirà la data per a la següent sessió, quan ja es formalitzarà el calendari d’examen de la documentació requerida pels grups municipals i de les compareixences sol·licitades.

Cal recordar que esta comissió, que comença les seues activitats d‘investigació i estudi després d’alçar-se el secret de sumari (el passat 14 de març), es reunirà amb una periodicitat de 15 dies, i amb la previsió de concloure els treballs i aprovar un informe en sis mesos que es podran prorrogar per altres tres.

L’objectiu de l’Ajuntament és depurar les responsabilitats polítiques pel presumpte cas de blanqueig de capitals que, segons el sumari del ‘cas Taula’ va tindre lloc al Grup Municipal Popular, i que ha propiciat la investigació judicial d’una cinquantena de persones i del mateix Partit Popular. A més, també es pretén revisar els mecanismes de control i supervisió de les adjudicacions i contractes relacionats amb esta investigació, i fer propostes perquè estos suposats fets no es tornen a produir.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.