BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Comunitat, entre les autonomies amb major dinamisme empresarial

ford-almussafes_01
Les comunitats autònomes amb major dinamisme empresarial al juny van ser la Rioja, País Basc i la Comunitat Valenciana, ja que van registrar els majors augments interanuals de creació de societats, el 75%, el 12, 7% i el 5,5%, respectivament.

En canvi, Cantàbria, Aragó i Navarra, van registrar els majors descensos, del 26,5%, el 25,9% i el 19,4%, respectivament.

Precisament Navarra ha estat la regió que més va incrementar la dissolució d’empreses, que es va duplicar, mentre que on més va baixar la desaparició de societats va ser a Extremadura (53,6%) i La Rioja (38,5%).

En qualsevol cas, la comunitat autònoma que més empreses va crear al juny va ser Madrid (1.909), seguida de Catalunya (1.503) i Andalusia (1.347), que també van ser les que més societats van destruir, amb 423, 120 i 226, respectivament.

El nombre d’empreses creades al juny a Espanya es va situar en 8.123, un 2,5% menys que en el mateix mes de l’any passat, mentre que es van dissoldre 1.370 societats, un 4,3% menys.

Segons les dades publicades avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la majoria de les societats dissoltes, un 73,6% del total, la qual va fer voluntàriament, mentre que un 7,8% ho va fer per fusió i el 18,6 % restant, per altres causes.

D’acord a l’estadística de societats mercantils, el capital subscrit per a la constitució d’empreses al juny va superar els 398 milions d’euros, un 24,1% menys que en el mateix mes de 2017, i el capital mitjà ha baixat un 22,2% , fins als 49.068 euros.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.