La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia en nombre de propostes finançades dins del programa europeu Instrument PIME

INFODAY_4La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha inaugurat aquest matí la jornada Infoday Regional H2020: Instrument PIME organitzat amb la finalitat d’ajudar a les PIME de la Comunitat Valenciana a identificar les claus per a presentar propostes reeixides a la quarta convocatòria del programa Instrumente PIME 2015 que conclou el pròxim 25 de novembre.

Júlia Company ha destacat la “excel·lent trajectòria” que la Comunitat Valenciana està tenint en el Programa Instrument PIME on, des de la seua primera convocatòria, un total de 235 xicotetes i mitges empreses han participat.

D’aquestes empreses, un 25% han aprovat la nota de tall i un 11% han rebut finançament “el que representa- ha indicat la titular de l´IVACE- el 12,6% del total d’Espanya per sobre del pes que la Comunitat té en el PIB nacional”.

En aquest sentit Júlia Compay ha assenyalat que la Comunitat “gràcies a l’embranzida del seu teixit empresarial, és la tercera comunitat autònoma en nombre de proposta finançades en el marc del programa europeu Instrumente PIME”.

Les jornades INFODAY les organitza l´IVACE en col·laboració amb els agents del sistema d’innovació de la Comunitat Valenciana amb la finalitat que tots els agents implicats puguen anticipar-se amb informació de primera mà diversos mesos abans del tancament de la convocatòria del Programa Europeu Horitzó 2020.

Els més de 100 assistents a la jornada d’avui, han comptat amb l’experiència d’experts del Centre per al Desenvolupament tecnològic i Industrial (CDTI), de l´IVACE i del món de la consultoria per a avançar més ràpidament en coneixement i bones pràctiques cap a l’excel·lència dels seus projectes i propostes.

Entre els ponents, les empreses valencianes Sciling i Kelme han parlat en primera persona de la seua experiència en el desenvolupament de projectes europeus.

Horitzó 2020

Horitzó 2020 és una iniciativa de la Unió Europea per al període 2014-2020, que suposa la continuïtat del VII Programa Marque de Recerca i Desenvolupament, de les accions d’innovació del Programa Marque per a la Innovació i la Competitivitat i de les accions de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, tot ells programes desenvolupats durant el període 2007-2013.

H2020 concentra gran part de les seues activitats de recerca i innovació de la Unió Europea. En el període 2014-2020 i mitjançant la implantació de tres pilars, contribueix a abordar els principals reptes socials, promoure el lideratge industrial a Europa i reforçar l’excel·lència de la seua base científica.

El pressupost disponible ascendirà a 76.880 milions d’euros per a tota Europa (període 2014-2020) (creixement del 50% respecte al programa anterior – 53.200 milions). Els objectius de tornada financera marcats per a la Comunitat Valenciana aconseguiran els 500 milions d’euros per al període 2014-2020.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.