La conselleria d’Economia signa l’autorització de la línia elèctrica necessària per a iniciar la construcció de la subestació de Castalla

La directora general d’Energia de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Júlia Company, ha signat l’autorització de la línia elèctrica de 220 kV d’entrada i eixida a la subestació elèctrica de Castalla, necessària per a la construcció i engegada de la subestació elèctrica.

Cal destacar que la subestació “ST Castalla” compta amb autorització administrativa des de 2012 però no obstant açò, la construcció d’aquesta instal·lació no ha començat perquè la línia elèctrica que l’ha d’alimentar i integrar en la xarxa de transport no disposava d’autorització administrativa per part de la conselleria.

Davant aquesta situació, el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, es va comprometre a “agilitar al màxim tots els tràmits per a iniciar la construcció i engegada d’aquesta infraestructura elèctrica” que va qualificar de “vital per a les empreses de tota la comarca de la Foia de Castalla”.

En aquest sentit, la reunió del conseller Climent i la directora general d’Energia, Júlia Company, mantinguda la setmana passada en el Ministeri d’Indústria amb el secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, va aconseguir desbloquejar el projecte que estava paralitzat des de 2012.

En aquesta reunió, el Ministeri va acceptar fer les modificacions oportunes en la planificació d’engegada, així com l’aportació de la quantitat econòmica necessària perquè es puga construir la subestació i línia elèctrica de la Foia de Castalla, una reivindicació històrica i urgent de l´empresariat d’aquesta comarca alacantina.

Per tant, una vegada autoritzada per part de la conselleria la línia elèctrica de 220 kV i en comptat ja la subestació amb la seua corresponent autorització, només queden pendents els tràmits amb els ajuntaments i propietaris de terrenys privats (si fera falta) davant el que el conseller ha reiterat el seu “compromís d’accelerar-los al màxim i aconseguir així tenir-ho tot acabat perquè la subestació estiguera en funcionament en 2017 i no en 2018”.

Climent ha recalcat que “hem vingut a l’Administració per a estar del costat dels empresaris, per a col·laborar i no per a posar traves per al desenvolupament de zones Industrials com per exemple la Foia”.

La subestació de Castalla, fonamental per a la indústria de la Foia de Castalla

La Foia de Castalla es proveeix actualment de la subestació elèctrica d’Ibi. En els últims anys, a causa de l’elevat creixement de la demanda elèctrica associat fonamentalment al sector industrial, obliga a haver de construir noves infraestructures elèctriques dotant-les de major capacitat i donar així donar resposta a la saturació existent i la falta de potència suficient en l’alimentació elèctrica.

La posada en funcionament de la subestació de Castalla és d’urgent necessitat per a solucionar la problemàtica que presenta la xarxa de distribució elèctrica de la Foia de Castalla i que perjudica de forma especial a les empreses i indústries de la zona.

El projecte, consistent en la construcció d’una subestació elèctrica en el terme de Castalla i les corresponents línies d’entrada i eixida, suposarà d’una banda augmentar la injecció al sistema de 132 kV en la zona d’Ibi-Castalla. I per una altra, ampliar la capacitat de transformació de la zona d’Onil, Ibi i Castalla, resolent la problemàtica actual de la transformació a 20 kV d’Ibi així com de la xarxa de 20 kV d’alimentació als municipis de Castalla i Onil.

La nova ST Castalla per la seua ubicació, possibilitarà a més un important aprofitament de les línies de 20 kV existents, augmentant la qualitat de servei en la zona.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.