La Copa de la República guanyada pel Llevant U.E. fa 80 anys s’exposa en el Saló de Cristall

Valencia Noticias | Redacció.- La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha inaugurat este matí en el Saló de Cristall l’exposició en la qual la ciutadania pot contemplar la Copa de la República que el Llevant Unió Esportiva va conquistar fa ara 80 anys, els mateixos que es compleixen des que la nostra ciutat ostente durant quasi un any condició de capital de la República Espanyola. En este acte han intervingut també, Ramón Vilar, que a més de regidor d’Hisenda és directiu del Llevant, i el president del Club Granota, Quico Català, i han assistit també els regidors Sandra Gómez, Alfonso Novo i Félix Crespo.

Presentación de la Copa de la República del Levante UD. (Foto-Manuel Molines)

Presentación de la Copa de la República del Levante UD. (Foto-Manuel Molines)

Glòria Tello ha recordat en la seua intervenció que ella és del Cabanyal, “i quan eres del Cabanyal com jo, sempre existix un fil que et connecta amb la mística del Llevant Unió Esportiva, i de fet tinc entre els meus avantpassats a una de les persones que va fer possible l’existència d’este gran club que en el segle passat es va definir com un club forjat en l’enclusa de l’adversitat, però que en el segle XXI viu una de les seues millors èpoques”

Esta Copa de la República es mostra al públic acompanyada de la primera bandera original que va tenir el club i per panells explicatius sobre la forma i el moment en què la va aconseguir el Llevant U.E. Es va exposar anteriorment en la Llotja VIP de l’Estadi Ciutat de València i ara romandrà en el Saló de Cristall fins al pròxim dia 3 d’octubre. “En 1937, el Llevant Unió Esportiva va guanyar la copa de l’Espanya Lliure, un trofeu que en la República es va reivindicar com a hereu de la Copa d’Espanya i que, lamentablement, després va ser anul·lat de forma explícita pel règim franquista”

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha recordat que des de l’Ajuntament “estem recordant al llarg d’enguany el 80 aniversari de la capitalitat valenciana de la República i aquelles circumstàncies extraordinàries que també van afectar al món del futbol”.

Glòria Tello ha tingut paraules de record cap a persones com Paco Gandia o Salvador Regues, ”que van contribuir com a pocs a crear el relat del nostre Llevant”, un equip al que ha desitjat el major èxit esportiu per a esta temporada, a més de convidar als valencians i valencians “al fet que vengen a gaudir de la copa de l’Espanya lliure i a conèixer un tros de la història de nostre Llevan Unió Esportiva”
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.