La Cursa dels Dones preveu la participació de més de 3.000 dones el pròxim 12 de març

RdP Cursa de les Dones i Patis CoeducatiusBrancal i Porcar presenten la Jornada de Patis Coeducatius en els col·legis de Castelló per a un ús igualitari dels mateixos

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, i el regidor d’Esports i Educació, Enric Porcar, han presentat aquest matí dos de les activitats que l’Ajuntament de Castelló ha preparat per a commemorar el pròxim 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Així, el pròxim 12 de març tindrà lloc la XIII Cursa dels Dones, que eixirà des de la Plaça Major a les 11.00 hores i recorrerà tres quilòmetres pels carrers més cèntrics de la ciutat amb el lema ‘Som moltes, caminem unides’.

La vicealcaldesa ha manifestat que “aquesta carrera, a diferència de la resta que s’organitzen durant l’any, està dirigida exclusivament a les dones, perquè pretén mostrar la força que tenim quan estem juntes. No és una carrera competitiva i va molt més enllà de la simple pràctica esportiva, tracta de visibilitzar la importància de la unió de totes les dones en la lluita per la igualtat”.

El passat any, amb una previsió d’al voltant de 2.000 participants, es van marcar rècords amb una xifra final de 2.431 dones. Per a enguany, de moment, s’han inscrit més de 1.400 dones i poden seguir fent-ho tant en el Patronat d’Esports com en el Servei d’Igualtat d’Oportunitats.

Així, el regidor d’Esports ha recalcat que la Cursa dels Dones és “un matí fantàstic que sempre té un ambient espectacular i que enguany es preveu que la participació siga fins i tot major. Per açò hem previst fins a 3.000 samarretes, 1.000 més que l’any passat. Estem segurs que serà un nou èxit”.
Patis Coeducatius

D’altra banda, el 15 de març es realitzarà la ‘Jornada de Patis Coeducatius en els col·legis de Castelló’, dirigida a personal docent dels centres d’educació primària del municipi i tindrà lloc a la Llotja del Cànem a partir de les 17.30 hores.

Porcar ha volgut remarcar que Patis Coeducatius és “un projecte del qua estem molt satisfets i orgullosos en l’Ajuntament de Castelló i que s’ha dut a terme en tres col·legis de la ciutat: El Pinar, Enric Soler i Godes i Censal, on s’ha fet un estudi sobre els usos dels patis en aquestes escoles i s’han realitzat una sèrie de propostes de millora per a poder usar-los d’una forma molt més educativa i igualitària”.
“Esperem que després de la jornada hi haja més col·legis que se sumen a aquest projecte i a fer recerca i acció educativa amb perspectiva de gènere per considerar que els patis són una prolongació del treball per la igualtat que ens consta que ja s’està fent dins dels col·legis”, ha afirmat la vicealcaldesa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.