La Diputació ajudarà a Aras de los Olmos a adequar el camí d’accés al seu Observatori Astronòmic

APERTURA_44Mirar el cel nocturn i contemplar les estrelles és un bé a l’abast de tots. No obstant açò, la contaminació lumínica de les ciutats fa que la major part de les vegades es perda aquest espectacle natural. Una meravella de la naturalesa que coneixen bé els habitants d’Aras de los Olmos, en la comarca de Los Serranos, municipi privilegiat per a l’observació astronòmica.

El seu observatori és un dels principals atractius turístics d’aquesta xicoteta localitat d’al voltant de 380 habitants de l’interior de la província de València. No obstant açò, les males condicions del camí d’accés a aquesta instal·lació dificulten l’arribada d’autobusos, per la qual cosa molts visitants han de salvar el tram a peu. Per açò, l’ajuntament estudia emprar els fons de l’IFS de la Diputació de València per a millorar aquesta via d’arribada.

En una reunió mantinguda entre el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, i l’alcalde d’Aras de los Olmos, Rafael Giménez, el representant de la institució provincial ha traslladat al regidor la possibilitat de finançar les obres amb els fons de l’IFS destinats al municipi, a la qual cosa Giménez ha respost positivament, assenyalant que destinarà 25.000 euros d’aquests fons a la reparació.

De la mateixa manera, l’alcalde d’Aras de los Olmos ha sol·licitat assistència per a una de les fases del projecte ‘Big Story’ que està desenvolupant el municipi, consistent en un aula de divulgació científica i mediambiental que aborda les disciplines de l’astronomia, l’arqueologia, la botànica i les energies renovables, i que inclou un planetari i telescopi per a l’observació astronòmica des de la mateixa localitat.

“Fins ara l’observatori de La Muela s’ha dedicat especialment a nivell científic, per la qual cosa resultaria útil i beneficiós, tant per als veïns del municipi com per als visitants poder contemplar les estrelles sense eixir del poble”, ha assenyalat l’alcalde. Així mateix, en la reunió el regidor ha comentat la possibilitat que la carretera local que comunica Aras de los Olmos amb el llogaret de Losilla puga passar a dependre de la pròpia Diputació.

475.000 euros per a Aras de los Olmos en dos anys

Aras de los Olmos ha rebut en dos anys de legislatura més de 475.000 euros en ajudes de la Diputació de València. El municipi ha obtingut 85.248 euros dels IFS de 2015 i 2016; 105.909 euros del PPOS 2016 i 102.352 del SOM 2017; 52.054 del Pla de Camins i Vials; 2.136 euros del Pla d’Ocupació; i 12.633 de la part corresponent de la institució provincial del Fons de Cooperació Municipal.

A més, la localitat ha sumat altres 115.290 euros de diferents convenis singulars: 55.290 euros per a la restauració de les infraestructures associades al sistema de regadiu tradicional dels horts tapiats; 50.000 euros per a l’adquisició d’un equip de planetari digital i projector; 5.000 per a la senyalització turística de la ruta dels observatoris astronòmics; i 5.000 per al desenvolupament de les ‘III Jornades Iberes”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.