La Diputació assisteix a l’Ènova per a ajudar-li a créixer com a municipi i evitar la despoblació

València Notícies | Redacció.– La diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha visitat el municipi de l’Ènova, en la comarca de la Ribera Alta, per a abordar al costat de l’alcalde, Tomás Giner, l’assistència tècnica de la Diputació que permeta a l’Ènova créixer com a municipi. La diputada ha aprofitat la visita per a conéixer els avanços de l’inventari de béns de la localitat, una ajuda que la Corporació presta des de 2014 en resposta a la demanda del Ministeri d’Hisenda que s’incloga en tots els pressupostos municipals.

 “Hi ha una gran quantitat d’ajuntaments que estan demanant aquest servei, ja que la llei els obliga a açò. Molts municipis s’han posat al dia amb ajuda de la Diputació, com és el cas de l’Ènova”, ha explicat Conxa García. Aquest municipi de prop d’un miler d’habitants va sol·licitar el servei a la fi de 2015, però ha sigut enguany quan ha pogut entrar en el pressupost, amb l’ajuda provincial, per a escometre l’actualització de l’inventari de béns i complir amb el requeriment estatal.

La diputada de Asesoramiento Municipal Conxa García y el alcalde de l'Ènova Tomás Giner.

L’inventari de béns és una tasca que cada ajuntament ha d’incloure en els seus pressupostos, un treball que es manté viu en el temps i que requereix una actualització permanent, ja que el valor dels béns depén en moltes ocasions de circumstàncies conjunturals, inversions que s’han fet en els mateixos, i una sèrie de factors que s’han de tenir en compte. La Corporació provincial assisteix als municipis en aquest servei, especialment als més xicotets, a través de la contractació d’una empresa externa que s’encarrega de realitzar els treballs sota la seua supervisió. D’aquesta manera, la Diputació subvenciona una part de les tasques, mentre el Consistori aporta la resta.

Des de principi d’any la Diputació ha assistit a diversos municipis en l’elaboració de l’inventari municipal de béns, entre ells: El Palomar, Cerdà, benirredrà, Quartell i Rafelcofer.

 Ajuda als municipis xicotets

“L’assistència que oferim, com l’inventari de béns o els plans generals, són treballs que aquests ajuntaments no podrien fer sense l’assistència de la Corporació”, ha assegurat Conxa García, qui així mateix ha destacat la disponibilitat d’aquest servei per als municipis. “La nostra intenció és que tots els municipis xicotets compten amb un inventari de béns actualitzat”, ha recalcat la diputada d’Assessorament Municipal, en la línia marcada pel president, Jorge Rodríguez, que “ningú es quede en el camí”.

Així mateix, l’alcalde Tomás Giner ha sol·licitat assessorament a la Diputació perquè l’Ènova no veja frenat el seu creixement. “És necessari tant la creació de nous habitatges com l’elaboració d’un Pla de Reforma Interior que adequa al municipi a les necessitats dels veïns”, ha assenyalat Giner, que ha agraït les ajudes i subvencions que li presta la Diputació.

L’Ajuntament de l’Ènova compta amb un pressupost molt escàs per a poder fer front a totes les problemàtiques amb les quals explica el municipi, algunes com l’enllumenat, la xarxa de sanejament i clavegueram, i en general la despoblació que deriva que molts veïns es marxen del poble. Per aqueixa raó ha demanat a l’àrea d’Assessorament Municipal que lidera Conxa García que els assessore i assistisca en diferents qüestions per a trobar solucions a aquestes realitats.

Estudiar l’ESO a l’Ènova

L’Ènova compta amb unes instal·lacions escolars que solament imparteixen educació Primària i disposen de 300 places que actualment solament estan cobertes per 60 alumnes. L’Ajuntament té la intenció d’iniciar el tràmit que corresponga per a poder impartir l’Educació Secundària i evitar que els xiquets hagen d’eixir per a estudiar l’ESO en els municipis adjacents.

“El que pretenem és rebre assessorament en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, la qual cosa ens pot permetre actuar en dues zones concretes en les quals es pot urbanitzar”, explica l’alcalde, que també valora la importància d’incloure els béns de rellevància local que té el municipi, gràcies a l’actualització d’aqueix catàleg de béns.

Tomás Giner s’ha mostrat agraït per la visita de la diputada: “estic molt content que la Diputació s’haja interessat per l’Ènova, no solem tenir visites rellevants, veig que estan en la labor d’ajudar realment al municipi”. “Per desconeixement i escassetat de recursos tècnics, necessitem que ens guien i assessoren”, ha insistit l’alcalde de l’Ènova després de la visita de la diputada d’Assessorament Municipal.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.