La Diputació de València reforça el seu compromís amb la integració de persones amb diversitat funcional

València Notícies | Redacción.-  La Diputació de València reforça el seu compromís per la integració de les persones amb diversitat funcional a través de la subscripció de nous convenis per a que els Ajuntaments de la demarcació de València sol·liciten la seua adhesió a Inclusite. “Una aplicació que permet adaptar els portals web dels consistoris per a que aquests siguen accessibles per a les persones que acrediten problemes visuals o psicomotrius”, ha explicat Ivan Martí, diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica.

Mitjançant aquesta col·laboració, els Ajuntaments de Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés i Carcaixent han vist adaptats els seus portals  municipals. Així com també la Mancomunitat de Les Valls, la Mancomunitat dels Serrans i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

Ivan Martí en el IVAF.

Ivan Martí ha indicat que la Diputació de València està impulsant aquest projecte d’accessibilitat web als ajuntaments que desitgen adherir-se per poder oferir als seus veïns i veïnes els mateixos serveis virtuals, “independentment de les seues necessitats i capacitats visuals i físiques”.

Així mateix, el responsable de l’Àrea de Modernització ha apuntat que “els portals municipals han agafat una gran rellevància, fins arribar a ser, avui en dia, una eina fonamental per al funcionament de qualsevol administració local”. Per això, “resulta fonamental aconseguir que cap veí o veïna es quede despenjat i hem de posar tot aquest potencial a l’abast de tothom, fent accessible les webs municipals per donar servei als nostres municipis i a les persones, a totes les persones”, ha assenyalat Ivan Martí.

“Ha arribat el moment de que les persones amb diversitat funcional també tinguen accés a tota la informació dels seus municipis. Treballem per eliminar els entrebancs que dificulten a aquestes persones estar connectades amb la seua administració més propera”, ha asseverat el diputat.

Eina gratuïta i de major accessibilitat

Inclusite és una eina que facilita l’accés a continguts i serveis web, una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats. No té cost per a l’usuari, no necessita de programari addicional i ofereix quatre formes diferents de navegació totalment autònomes, que milloren l’accessibilitat i usabilitat d’una pàgina web.

Al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat per a persones amb discapacitat visual; usant l’opció ‘Dialogant’ per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors; amb modulació de so per a persones amb problemes de vocalització o paràlisi severes; i amb lectors de pantalla per a tots aquells que naveguen per Internet amb el suport d’un lector de pantalla.

El programa pilot va arrencar el 2016 i ha consistit en l’adaptació de les plantilles existents i de 10 portals municipals. Des d’aleshores s’han adaptat les webs municipals d’Utiel, Alfarb, Almàssera, Moixent, Corbera, Gilet, Piles, Benigànim, L’Eliana i Sedaví. Als quals, ja s’han sumat Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés, Carcaixent i les mancomunitats de Les Valls, Els Serrans i la Canal de Navarrés.

A la vista dels òptims i satisfactoris resultats, des de la corporació provincial es continua treballant per estendre aquest servei a totes les localitats valencianes i entitats supramunicipals que així ho sol·liciten.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.