banner_990x90_EFE (1)

La Diputació duplica les seues inversions a Jalance en la seua aposta per dinamitzar l’economia dels municipis d’interior

València Notícies | Redacció.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat Jalance, un dels set municipis de la comarca del Valle de Ayora-Cofrentes, on la corporació invertirà enguany més de 3 milions d’euros. En el cas de Jalance, des de finals de 2015 la Diputació ha destinat més de 750.000 euros a un municipi de 850 habitants que ha vist duplicada la inversió per habitant, passant de 325 euros a 618, un 90% més, en sols dos anys.Jorge Rodríguez visita Jalance acompañado por el alcalde y Conxa García.

En paraules del president, “és important fer front comú contra la despoblació de les zones rurals” i per a això és necessari “promoure l’economia local i l’atractiu turístic”, entre altres aspectes. Per a Jorge Rodríguez, que ha recorregut Jalance al costat de l’alcalde, José Ángel Navarro, “el món rural no és un parc temàtic que es visita els caps de setmana i els dilluns deixa d’existir”.

Les inversions de la Diputació han permès a Jalance dotar-se, entre altres, de dos vehicles per a la recollida de fem i el manteniment urbà, amb els quals es reforcen els serveis municipals. “Ens preocupa la despoblació i és important sentir la vostra proximitat, sobretot de cara al futur i al desenvolupament i benestar del nostre poble”, ha manifestat l’alcalde.

La reurbanització d’alguns dels carrers principals de la localitat, com Isabel la Catòlica, ja executada, o Sant Gonzalo, acumulen una inversió de més de 300.000 euros des de finals de 2015. També s’han destinat 50.000 euros a la rehabilitació del castell, que data del segle XI i és un dels principals pols turístics de la població al costat de la Cueva de Don Juan.

Part d’aquestes actuacions s’han dut a terme a través del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació, un programa que ha duplicat la seua aportació respecte a l’anterior legislatura, passant de 17 a 34 milions d’euros anuals.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.