La Diputació estabilitza un vessant per a concloure la millora de la carretera de Bugarra a Gestalgar

 


Captura-de-pantalla-2016-01-17-a-las-9.48.17
image-302419

La Diputació de València acaba d’adjudicar amb un pressupost de 492.674 euros les obres de manteniment i sosteniment del vessant, que hi ha al costat del poble de Gestalgar, amb la finalitat de permetre que es concloga la millora de la carretera CV-377, amb un pressupost de 4,9 milions d’euros, en el tram Bugarra-Gestalgar, que s’havia paralitzat en detectar el problema del lliscament.

El diputat Seguí, que ha visitat les obres i s’ha entrevistat amb els alcaldes de Gestalgar i Bugarra, ha valorat la gestió com una resposta immediata per a resoldre “uns problemes tècnics heretats de l’anterior gestió” i abordar, a més, “la solució al problema que s’havia plantejat després de comprovar que el vessant era una amenaça per a les obres i per a la pròpia carretera”.

Tot açò s’ha resolt en un temps rècord i permetrà que, entorn de quatre mesos, es concloguen els treballs de fiançament dels terrenys i els 500 metres que queden per concloure del projecte inicial, que consisteix bàsicament a eixamplar la calçada actual i guanyar més seguretat en el trànsit en fer dos carrils de tres metres d’ample.

Com a Cortes de Pallàs

Les obres que ara s’han adjudicat consisteixen bàsicament a col•locar malles dinàmiques i estàtiques i es van a subjectar les grans pedres per a impedir que bolquen i caiguen, la qual cosa recorda, encara que en dimensions molt menors, els treballs d’assegurament i prevenció conclosos en la carretera de Cortes de Pallàs després del lliscament patit i resolt amb celeritat a la fi d’any passat.

El vessant que s’assegurarà està situada en el marge dret de la CV-377 de Pedralba a Gestalgar, entre el punt kilométric, 11,5 i 11,9 en terme de Gestalgar i en les rodalies de la població.

Després de diversos estudis es va detectar que existeixen blocs solts o acumulació d’ells en estat crític d’estabilitat.

El procés consistirà, d’una banda, en unes actuacions de protecció enfront de despreniments mitjançant la col•locació de pantalles dinàmiques i ancorat d’un bloc mitjançant malla d’anells d’acer i malles de triple torsió i, per una altra, l’estabilització del vessant mitjançant el sanege manual de blocs amb el risc de caiguda,revegetació per a estabilitzar el sòl, protegir-ho enfront de l’erosió i reduir les possibles infiltracions de vessaments superficials. Finalment s’executarà un sistema de drenatge a l’entorn de la carretera.

obras en la carretera de Gestalgar
image-302420

 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.