banner_990x90_EFE (1)

La Diputació finança vint-i-cinc projectes de cooperació al desenvolupament amb 705.000 euros

1.- Reunión cooperación internaional foto_Abulaila (1)
image-281470
La Diputació de València ha aprovat finançar amb un total de 705.000 euros vint-i-cinc projectes de cooperació internacional i accions de sensibilització social per al desenvolupament dirigits per Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD) amb presència i delegació en la província.

El diputat responsable de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha destacat que «el poble valencià ha de seguir sent solidari amb els que més ajuda necessiten per a tindre una vida digna, dins i fora de les nostres comarques», i la voluntat de l’equip de govern de la Diputació per a «continuar incentivant i participant activament en el treball encomiable que fan les ONGD situades en els nostres municipis».

Les accions corresponen a la convocatòria 2015 de subvencions en aquest àmbit de la institució, resolta per la Junta de Govern prèvia reunió del Consell Assessor de Cooperació Internacional de la Diputació.

El Consell Assessor, que presideix Altur, ha reunit enguany per primera vegada representants de tots els grups polítics de la corporació, representants de la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), l’empresa avaluadora i l’equip tècnic del departament de Cooperació Internacional «per a informar-los de quin ha sigut el procés de selecció de beneficiaris en un exercici de transparència amb totes les parts i amb el fi de garantir la màxima objectivitat i claredat en l’adjudicació d’ajudes a la cooperació internacional» —ha explicat el diputat.

A més, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha rebut els assistents a la reunió i s’ha interessat tant per la qualitat com pels objectius dels projectes seleccionats.

Programes i accions
Es tracta de setze programes i projectes de cooperació al desenvolupament a l’estranger subvencionats amb 655.000 euros, que han sigut seleccionats entre quaranta-una propostes.

Les ONGD beneficiàries en aquest àmbit són Cerai; Fundació Dasyc; Petjades; Farmamundi; Fundació Musol; Cesal; Terra Pacífico; Fundació Mainell; Consell Interhospitalari de Cooperació; Solidaritat Internacional; Creu Roja Espanyola; Mans Unides; Voluntariat Internacional per al Desenvolupament, l’Educació i la Solidaritat (VIDES); Ecosol; InteRed Comunitat Valenciana, i Psicòlegs sense Fronteres.

Els projectes es duran a terme en deu països de l’Àfrica, l’Amèrica del Sud i la Central, l’Àsia i l’Orient Pròxim.

A més, la Diputació subvencionarà amb 50.000 euros nou projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament en les comarques de la província seleccionats d’entre vint-i-tres propostes.

Els nou projectes els duran a terme la Fundació Pau i Solidaritat País Valencià, UNRWA Espanya, Globalmon, Farmamundi, l’Assemblea de Cooperació per la Pau, el Comité Espanyol d’Acnur, la Fundació ITAKA Escolapis, Jóvens i Desenvolupament, i la Fundació PROCLADE.
En la valoració de les soŀlicituds, la Diputació considera prioritàries les propostes que contribueixen a l’eradicació de la pobresa, la protecció i el respecte als drets humans, l’enfortiment de les estructures democràtiques, del teixit social i de la participació ciutadana, l’equitat de gènere i la protecció i millora del medi ambient.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.