La Diputació llança ‘Enjogassa’t’, una aplicació interactiva per aprendre valencià jugant

València Notícies | Redacció.- La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat aquest matí la primera fase d’Enjogassa’t, un joc interactiu per aprendre valencià de forma divertida, dinàmica i col·laborativa. Es tracta d’una aplicació online, accessible a través de l’adreça web http://websig.dival.es/enjogassat/ i pensada per a fer-la servir a través de dispositius com tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

 Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat d’apostar «per la presència del valencià en l’Administració i impulsar iniciatives que traspassen aquests murs i facen possible que la nostra llengua siga emprada comunicativament en els diferents àmbits socials d’interacció». En una línia molt semblant s’ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació radica «en la normalització de l’ús del valencià com a llengua de prestigi», que permeta «recuperar la dignitat i el nivell d’ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius». En aquest sentit, ha explicat que Enjogassa’t és el resultat d’una idea inicial que perseguia «millorar el coneixement del valencià i transitar pel món didàctic de la nostra llengua», ha incidit.

la-plataforma-online-trabaja-a-partir-de-la-combinacion-de-2-000-cuestiones-de-diferente-nivel-de-dificultad-relativas-al-lexico-la-ortografia-y-la-gramatica-de-la-lengua-autoctona

Aquesta aplicació, que ha comptat amb el disseny i creació de l’empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils, que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics. Per poder fer l’ús de la plataforma només es requereix enregistrar-se i disposar de connexió a Internet, sense necessitat de descarregar cap tipus d’aplicació ni software alternatiu.

Enjogassa’t compta inicialment amb tres illes didàctiques que es corresponen amb les comarques de Els Ports, la Safor i la Marina, representants de tres varietats dialectals diferents. Cadascun d’aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. Arrancalèxic permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics. Bufaccents presenta qüestions relatives a l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Mentre que el nivell de major dificultat el representa Tombaerrors, centrat en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa, a la seua vegada, de tres subnivells de dificultat adreçats a temes basats en diferents situacions comunicatives i obviant qualsevol tipus d’etiqueta gramatical.

«Un factor clau en l’aprenentatge és el divertiment, la passió, aprendre sense ser-ne conscient. Enjogassa’t està basat en la ludificació, en aconseguir que els seus usuaris siguen juganers, s’enjogassen aprenent valencià», ha explicat la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

En relació a la nova aplicació didàctica, Cerdà també ha apuntat que es tracta «d’un programa pioner, pensat per a jugar en l’àmbit privat, però també amb la intenció d’afavorir la creació de comunitats d’aprenentatge a partir de versions tecnològiques molt bàsiques per evitar excloure ningú», ha indicat.

Així mateix, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’ha mostrat «molt satisfeta amb la tasca realitzada des de la corporació provincial perquè el valencià ocupe el lloc que li pertoca i gaudisca d’una notable presència social en els diferents àmbits comunicatius». En la consecució d’aquest propòsit, Maria Josep Amigó ha glossat les darreres campanyes impulsades des de l’àrea de Normalització Lingüística, centrades en l’edició d’un disc de nadales pop rock en valencià, el llibre-CD de cançons de bressol Bressolant, o la campanya de cartells de lèxic en valencià, entre d’altres.

Pluja de paraules pel centre de València

Amb el propòsit de donar a conèixer l’existència i possibilitats d’Enjogassat, aquesta vesprada, a partir de les 17.30 hores, partirà de la Plaça de Manises una cavalcada i pluja de paraules a càrrec del grup d’animació de carrer Visitants, que recorrerà la Pl. de Manises, Pl. de la Mare de Déu, Pl. de la Reina, C/ Sant Vicent, Pl. de l’Ajuntament, C/ Barques, C/ Juan de Austria i fins la Pl. dels Pinazo.

Un itinerari divertit, vistós i festiu per algunes de les vies turístiques i comercials més importants de la ciutat de València que permetrà difondre l’aplicació online d’Enjogassa’t.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.