La Diputació participa en una jornada a Llíria sobre com protegir a les víctimes de la violència de gènere

València Notícies | Redacció.- ‘Hi ha eixida a la violència de gènere’, resa el fullet del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO). Sobre aquest assumpte s’han basat les jornades de treball destinades a conscienciar, formar i col·laborar en matèria de violència de gènere, en les quals ha participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

“Des de la Diputació tenim el compromís de lluitar contra el maltractament, i per açò aquestes trobades entre diferents administracions són importantíssimes”, ha iniciat la seua intervenció la diputada en el Centre Multiusos de Llíria. “La major expressió de convivència d’un país és la igualtat i la solidaritat, i per a aconseguir-ho és fonamental l’educació en aquests valors”, ha afegit Berenguer.

La diputada de Bienestar Social, Mercedes Berenguer, durante las jornadas.

La diputada de Bienestar Social, Mercedes Berenguer, durante las jornadas.

En aquestes jornades de treball, organitzades pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i Creu Roja Espanyola, han col·laborat la Corporació provincial i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Durant l’acte d’inauguració han intervingut, a més de la diputada de Benestar Social, el subdelegat del govern, José Vicente Herrera, i la presidenta de l’assemblea local de Creu Roja de Villar del Arzobispo, Pilar Cubells.

“És inestimable l’àrdua gestió del servei telefònic de ATENPRO a les dones que pateixen violència de gènere”, ha declarat Cubells. La portaveu de Creu Roja ha recordat les més de 3.000 dones que han sigut usuàries per a rebre orientació social i suport emocional “les 24 hores del dia”. Per la seua banda, el subdelegat del govern ha lamentat “la greu ferida que ens compromet a tots, perquè s’acaben els qualificatius quant parlem de violència de gènere”. No obstant açò, Herrera ha celebrat l’organització de l’esdeveniment i el compromís dels seus assistents per a “canviar la tendència”.

A més, aquestes jornades han comptat amb la implicació de representants dels cossos de seguretat i treballadors socials, els qui han debatut, entre altres, com coordinar recursos d’assistència i protecció a les víctimes de violència de gènere. Els objectius principals han sigut presentar el funcionament del servei ATENPRO des d’una perspectiva tècnica, dotar dels coneixements necessaris per a la seua correcta gestió als diferents organismes implicats i donar a conèixer la utilitat en la protecció a les víctimes de violència.

Berenguer ha mostrat la seua satisfacció “per la representació en aquesta taula de l’administració pública a diferents nivells”. “Aquest no és un tema partidista, és necessari un pacte d’Estat per a eradicar la violència de gènere”, ha insistit la diputada de Benestar Social.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.