La Diputació presenta ‘Mundo Obrero’ al Teatre Principal amb Alberto  San Juan i Luis Bermejo

1

•    L’àrea de Teatres de la corporació provincial programa per als dies  7, 8 i 9 de desembre una història d’amor i lluita social
•    Santiago Auserón ha participat en la composició musical de  l’espectacle que recorre moments decisius de la memòria espanyola

7/desembre/2018. La diputació de València ha programat ‘Mundo Obrero’,  de Alberto San Juan, per als dies 7, 8 i 9 de desembre al Teatre  Principal de València. ‘Mundo Obrero’ és una història d’amor. El relat  compta amb Pilar i Luis (Pilar Gómez i Luis Bermejo, respectivament),  dues persones enamorades que lluitaran pel seu amor malgrat la  dificultat del moment social en què viuen, i que recorreran juntes  diversos episodis de la història d’Espanya. Es tracta d’un muntatge  produït per Teatro Español i Teatro del Barrio que pretén llançar una  mirada al nostre passat més recent.

“Seguim apostant per una línia de cogestió de les arts escèniques junt  amb l’Institut Valencià de Cultura. Amb aquestes actuacions tanquem el  programa de col·laboració durant 2018, que va incloure la coproducció  ‘d’Els Nostres’ i la participació en el Festival Sagunt a Escena”,  apunta la diputada de Teatres, Rosa Pérez Garijo.

Del moviment obrer a la mobilització social
La narració d’aquesta història comença en l’avinguda del Paral·lel de  Barcelona durant els anys 20 i avança fins als nostres dies. La lluita  de la classe treballadora, del camp i la ciutat, l’extermini de la  guerra, la fi de la dictadura nacional i la permanent i perseguida  mobilització social en la Transició o la fi del moviment obrer prenen  protagonisme en escena al llarg dels 85 minuts en què Pilar i Luis  romanen junts enfront de tot.

L’actor i director de ‘Mundo Obrero’, Alberto San Juan, mostra el seu  permanent compromís social amb l’actualitat espanyola. “Aquesta vegada  he procurat avançar en el concepte d’espectacle i ser més auster amb  les dades històriques. Em fixe menys en personatges reals i em pare  més en persones corrents”, assenyala San Juan. Cansat que “això que  diuen la història oficial semble el fruit d’acords institucionals  presos entre uns quants homes importants, si el món ha avançat és per  la gent comú que va lluitar als moviments socials”.

Lola Botello, Pilar Gómez i Luis Bermejo, actors amb una àmplia  experiència en cine, televisió i teatre, acompanyen a San Juan mateix  en aquesta obra durant els tres dies que romandrà al Teatre Principal  de València. La primera de les sessions serà hui (20.00 hores), i  continuarà demà (20.00 hores) i diumenge (18.00 hores).

Una creació musical
El relat col·loca a la música al mateix nivell que la resta dels  elements participants, i és que Santiago Auserón, músic i compositor  de dilatada trajectòria en el panorama nacional, ha participat en la  composició artística i musical de ‘Mundo Obrero’. “Un compositor que  coneix el patrimoni musical, cosa important per a una obra com  aquesta, que transcorre en distintes èpoques. I, a més de ser un gran  compositor, és un extraordinari narrador. Per la suma d’aquests  elements, era l’autor idoni per a les cançons de ‘Mundo Obrero’”,  anticipa San Juan, il·lusionat per la col·laboració del músic.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.