La Diputació promou la conscienciació per a la conservació i protecció de la posidònia oceànica

Amigó i Bort tallers ambientals Bellreguard (4) La sensibilització i conscienciació sobre el gran valor mediambiental de la posidònia oceànica i de les seues praderies marines és l’objectiu de la campanya informativa que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació. Aquesta iniciativa, que està destinada tant als ajuntaments de les comarques de València com als banyistes, fa pedagogia sobre la importància ecològica d’aquesta planta als ecosistemes marins, el seu paper en la protecció de la costa front a l’erosió i la seua funció com a reservori de biodiversitat.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat que “la posidònia, en definitiva, representa un indicador de la qualitat de les nostres aigües, i el que tractem és que no es veja com un residu, sinó com un element més de la nostra natura que hi ha que tractar i cuidar, i no tant criticar el fet que hi haja posidònia en una platja, perquè és realment el contrari, un indicador de qualitat i no de brutícia”.

Entre els beneficis que reporta aquesta espècie destaquen la seua elevada producció d’oxigen i el seu gran consum de diòxid de carboni (CO2), així com el seu paper de refugi per a una àmplia varietat d’animals marins. Les praderies de posidònia oceànica també frenen l’onatge i les corrents marines, la qual cosa impedeix l’erosió de la costa, i al mateix temps són fixadores i estabilitzadores del sediment.

La presència d’aquesta espècie és, alhora, un indicador de la qualitat de l’aigua on creixen, ja que es tracta d’una planta que per al seu desenvolupament precisa aigües de bona qualitat, netes, transparents i ben oxigenades. Amb tot això, la protecció de les praderies de posidònia serveix per incrementar els recursos pesquers i per desenvolupar models de turisme ecològic.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.