BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Diputació recolza en Europa la construcció d’edificis amb la reutilització de la palla de l’arròs

Diputación-Valencia-Proyectos-europeos-bioconstrucciónl diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb l’empresa valenciana de bioconstrucció Okambuva amb la finalitat de recolzar, a través de fons europeus, el seu projecte de construcció sostenible basat en la reutilització de la palla d’arròs.

 

Els projectes de Okambuva, empresa que ja porta 16 anys en marxa, consisteixen en la reutilització de la palla d’arròs com a element de construcció, principalment com a bloc o fons per a emplenar murs. Una iniciativa que destaca per basar-se en la sostenibilitat i l’economia circular que cerca en la corporació provincial el suport necessari per a accedir al finançament europeu.

 

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes ha titllat la iniciativa de “brillant i innovadora” i ha assegurat que des de la Diputació “anem a recolzar aquests projectes que aposten per la sostenibilitat i l’economia circular, creant sinergies i acostant el finançament que Europa ens ofereix”.

 

Actualment, la iniciativa compta amb un equip format per tres arquitectes, un enginyer i una dissenyadora. El coordinador de formació i comunicació de Okambuva, Alejandro López, ha assegurat que “es tracta d’un procés en el qual no es conrea expressament la palla de l’arròs, sinó que es tracta d’aprofitar una deixalla, per tant la petjada ecològica és pràcticament nul·la”, ha conclòs el tècnic.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.