La Diputació sociabilitza el jurat i simplifica els premis de la Fira de Falles

Toni Gaspar foto_Abulaila (2)
image-338066
La participació de la Diputació de València en la Fira de Falles d’enguany presenta novetats respecte a les celebracions dels últims anys. Les més importants seran la sociabilització i professionalització del jurat i la reducció dels premis que, en opinió del diputat de la Plaça de Bous, Toni Gaspar, «aportarà serietat i qualitat» a l’esdeveniment.
El jurat que habitualment tria els triumfadors de la fira, i que tradicionalment estava compost per díhuit membres, passarà a tenir més de quaranta, entre els quals estaran «tots els periodistes especialitzats en assumptes taurins de la ciutat, els directors dels espais dedicats al bou en Canal+ i TVE, Manolo Molés i Federico Arnás, i els directors de les revistes nacionals de referència, cas de José Luis Benlloch, de Aplausos, i José Luis Ramón, de 6 Bous 6».  La llista de membres del jurat es completa amb els responsables de les principals associacions taurines de la província, com la Federació Taurina Valenciana, ASABAF, la Unió Taurina Valenciana o la UTAV, així com professionals del món del bou, personal vinculat als festejos com a mèdics i veterinaris i una minoritària representació institucional. Aquest jurat que representa àmpliament a l’afició taurina valenciana, donant cabuda als grans experts del bou a nivell local, deliberarà l’últim dia de la fira, el diumenge 20, depositarà el seu vot en sobres tancats que es recontaran a continuació i es prescindirà de l’habitual sopar posterior a la fira per a procedir al vot del jurat.Decidiran el nom dels quatre premiats, en contraposició als tretze guardons que es lliuraven fins a l’anterior edició de la Fira de Falles en un format que es veurà per última vegada aquest divendres en la gala de lliurament de premis de la Fira de Falles 2015 en La Beneficència. A partir d’ara, la Diputació reconeixerà la millor faena de matador de bous, la millor faena de noveller, el millor bou de la Fira i el millor subaltern. Gala de lliurament de premis en La Beneficència

Aquest divendres, a les 20:45 hores en el sala Alfons el Magnànim de La Beneficència, està previst el lliurament dels premis de les fires de Juliol i Falles de 2015, en una gala que estarà presentada per Carlos Bueno i Ángel Berlanga, en la qual es projectaran vídeos dels triumfadors dels festejos del passat curs i es comptarà amb la participació dels alumnes de l’Escola Taurina. Han confirmat l’assistència a la gala els matadors Morante de la Puebla, Rafaelillo i Daniel Luque; els ramaders Álvaro Núñez del Cuvillo i Fidel San Román, d’El Ventorrillo; novellers com Varea, Álvaro Lorenzo i Cristian Climent; el torero a cavall Andy Cartagena i banderillers i picadors com José Antonio Carretero, Juan José Trujillo, Curro Javier i José Antonio Barroso.
«El bou sense barreres» en l’Ateneu Mercantil

Dins dels actes paral·lels de la Fira de Falles, aquest dijous, a les 19.00 hores, s’inaugura en l’Ateneu Mercantil de València l’exposició «El bou sense barreres», una mostra fotogràfica de la Diputació de València, en col·laboració amb l’Ateneu, que s’exhibirà fins al diumenge 20 de març, en horari de 16 a 21 hores i amb entrada gratuïta.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.