La Diputació subvencionarà amb 45.000 euros l’accessibilitat del llit del Túria al seu pas per Bugarra

La diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, s’ha reunit aquest dissabte amb l’Associació de Dones de Bugarra, en el marc de les activitats organitzades per la institució provincial amb motiu de la celebració del 8 de març. “Hem de seguir en contacte amb els col·lectius sobre conciliació i coresponsabilitat perquè la Igualtat entre homes i dones siga real”.Zona del río a su paso por Bugarra que se quiere acondicionar.

Una visita que la diputada ha aprofitat per anunciar al municipi una subvenció de 45.000 euros per a l’adequació del llit del riu Túria, al seu pas per Bugarra, per a la creació d’un itinerari turístic-accessible. “La Corporació continua assistint als municipis més xicotets, ajudant-los en la mesura del possible, i més en una qüestió tan transcendent com la preservació del medi ambient”, ha assenyalat Mercedes Berenguer.

El Túria constitueix l’eix vertebrador del terme municipal de Bugarra, a més d’un dels principals recursos amb els quals compta la localitat per al seu desenvolupament turístic. L’Ajuntament té com a objectiu dur a terme una sèrie d’actuacions a l’entorn del riu que possibilite el seu ús i gaudi, sense perjudicar la vulnerabilitat de la seua ribera, posant en valor els llocs d’interés de la zona i creant un itinerari accessible per a persones amb discapacitat.

D’aquesta manera, es pretén dissenyar un recorregut que discórrega per ambdues marges del riu i que connecte l’aparcament amb els principals enclavaments del llit, dotant a la travessia dels corresponents complements que milloren el seu ús públic, com a passamans, senyalització direccional, informativa i interpretativa, bancs i taules. Així mateix, la intenció és posar en valor els principals elements de l’entorn, com una passarel·la de fusta al costat de la central hidroelèctrica.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.