La falla Sant Gregori guanya el premi Soler i Godes al millor article de llibret

La gala dels ‘Oscars’ dels Llibrets fallers se va celebrar el passat divendres a la ciutat de Sagunt, amb doble representació de les falles de Torrent. Per primera vegada la festa de les Lletres Falleres (federació què agrupa fins a 7 premis literaris) eixia del cap i casal, concretament a l’Auditori Mario Monreal de Sagunt. Les falles de Torrent estaven representades amb dos comissions: la falla barri Sant Gregori i la falla Sant Valerià, nominades en diferents categories.

IMG_4004

Finalment, la falla Barri Sant Gregori va ser la guanyadora del premi Soler i Godes, al millor article publicat en un llibret. José Francisco Carsí va ser l’autor amb la peça ‘Falles, disseny i interdisciplina’. Per la seua banda, la falla Sant Valerià estava nominada a millor portada de llibret, Premi Ortifus, de la Comunitat, per segon any, amb una obra del dissenyador torrentí, Eugenio Simó. El premi se’l van dur finament la falla Castellfabib, de València, amb una obra de José Francisco Carsí i Roberto Heredia.

IMG_4005

La resta de premis van ser: premi Malva, a Salvador Bolufer pel poema ‘La platja de l’esperança’, publicat al llibret de la falla Sagrada Família-Corea de Gandia. Premi Emili Llueca: a Paco Quiles Tudón per l’article ‘La falla que embarcà a Port de Sagunt per a ser cremada al País Basc’ publicat al llibret de la falla La Victòria del Port de Sagunt. Premi Mocador: a Rafael Tortosa García per l’article ‘Artistes fallers de Xàtiva. Recapitulació i nous esbrinaments (I)’ publicat al llibret de la falla Juan Ramón Jiménez de Xàtiva. Premi Mestre Ortifus de coherència: al llibret de la falla El Forn d’Alzira. I per últim, Premi #PLF15: a Olga García Salguero.

La gala tenia fins solidaris, ja que els assistents van aportar aliments no peribles què han sigut donats al centre solidari d’aliments de Sagunt.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.