La Fiscalia de València investiga l’empresa de conservació de l’autovia A3 pel tall a causa del temporal de neu

1484922043-6412526fb7cde6df17b6a0c332cae2a7
image-447835
La denúncia presentada per Comissions Obreres considera que les adjudicatàries del servei de conservació no compleixen les condicions requerides

La Fiscalia de València ha iniciat diligències d’investigació penal pels talls al trànsit de l’autovia A3 a causa del temporal de neu els dies 18 i 19 de gener, que va deixar centenars de vehicles atrapats durant hores, i ha designat fiscal instructor. Així ho ha comunicat als mitjans Comissions Obreres del País Valencià després de la denúncia interposada per Emilio Lamas, en representació del sindicat, com a conseqüència dels talls a les carreteres.

Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, la denúncia està motivada perquè les adjudicatàries del servei de conservació de carreteres no compleixen amb les condicions del servei ni en treballadors ni en maquinària. Sobre aquesta qüestió, afegeix el sindicat que l’empresa UTE, que es fa càrrec de la V4 i V7, en fusionar els dos sectors va procedir a acomiadar treballadors i va perjudicar seriosament la capacitat de resposta davant situacions com la del passat temporal.

CCOO recorda que ja va denunciar aquest mateix procediment de minva de la plantilla de treballadors i mitjans en aquest centre, perquè considera que precisa d’un augment de personal i maquinària, en ser el més afectat per les emergències de viabilitat hivernal a l’autovia A3.

Així mateix, el sindicat informa que durant la setmana passada, una representació dels treballadors i de CCOO s’ha reunit amb els portaveus dels grups parlamentaris per instar-los a sumar-se a la moció i exigir al govern espanyol que es millorin els sistemes de coordinació entre els òrgans de l’administració general de l’Estat i la resta d’administracions publiques. Aquesta moció reclama una millora comunicativa en el desenvolupament de funcions dirigides a assegurar la viabilitat a la xarxa de carreteres de l’Estat en casos de nevades i altres fenòmens meteorològics extrems que poden afectar l’esmentada xarxa.

Així mateix, el document exigeix incrementar la dotació de mitjans mecànics, materials i humans en els plans d’actuació davant contingències hivernals de gel i neu, i recuperar així els treballadors que van perdre la feina per les fusions dels centres de conservació. Segons el sindicat, l’objectiu últim és evitar que es tornin a produir fusions de centres que no persegueixen altra cosa que disminuir personal i maquinària, i comprometen la capacitat de resposta.

El Congrés dels Diputats debatrà el proper 14 de febrer una moció consensuada entre el PSOE, Compromís, Podem i IU sobre els esdeveniments relacionats amb el temporal dels dies 19 i 20 de gener.

En una visita recent al País Valencià, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va atribuir a circumstàncies excepcionals els talls de carreteres a causa del temporal. De la Serna va explicar que les nevades intenses, la caiguda de torres d’alta tensió a la carretera i el gran nombre de camions travessats varen dificultar les tasques de les màquines llevaneu.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.