La Fundació Esportiva Municipal aconseguix un estalvi de 271.000 euros i 672.000 Kwh durant 2016

València Notícies | Redacció.- Durant l’exercici 2016 la Fundació Esportiva Municipal ha aconseguit estalviar un total de 271.058 € i 672.141 kWh, i així ha deixat d’emetre 215,9 tones de CO2, que equivalen al CO2 absorbit durant un any per un total de 4.797 arbres adults. Este estalvi és fruit de les mesures d’eficiència implantades durant els últims mesos a les instal·lacions esportives municipals. La regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Maite Girau, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats, que segons les seues paraules “són el fruit d’una aposta decidida per una gestió eficaç i sostenible”.

En concret, i gràcies a les mesures d’estalvi i eficiència energètica implementades en els últims mesos, la FEM ha aconseguit estalviar un total de 212.940 € en consum elèctric respecte a 2015, un 23,01 % menys; i 58.117,20 € en despesa de gas respecte a l’any anterior, és a dir, un 15,88 % menys.Se ha dejado de emitir a la atmósfera el equivalente al CO2 absorbido por 4.797 árboles adultos en un año.

L’organisme autònom de l’Ajuntament ha gastat en 2016 en electricitat 712.306 €, mentre que l’any anterior la despesa va ser de 925.247 €. D’esta manera, s’ha deixat de consumir un total de 316.475 kWh en electricitat, la qual cosa suposa un estalvi energètic en consum del 6,84 % en relació a 2015.

Pel que fa al consum de gas, la FDM ha aconseguit una reducció del 5,93 % respecte a 2015, pel que s’ha deixat d’emetre un total de 89.627 tones de CO2 a l’atmosfera.

Accions d’estalvi

Estes xifres d’estalvi s’han aconseguit gràcies a les actuacions dutes a terme durant els últims mesos en tres grans blocs:

Ús racional de l’energia: que consistix a analitzar com, quan i en quines condicions s’està consumint l’energia. Per a açò és imprescindible monitoritzar les instal·lacions per a comptabilitzar els consums i entendre com es consumix esta energia.

Optimització de la factura, que es desenvolupa de tres formes:

– Treballant sobre el terme de potència contractat; és a dir, pagar només per la potència que necessitem, per això s’estudia i ajusta anualment segons les necessitats de cada instal·lació.

-Treballs sobre la tarifa contractada: segons la quantitat i condicions en què es consumix l’energia, es contracta una tarifa o una altra.

– Negociació de preus: a principis de 2016 es va formalitzar un nou contracte elèctric amb un estalvi econòmic considerable.

Inversions en eficiència energètica, amb quatre focus d’actuació:

– Millora de la il·luminació: led, detecció, regulació, control, programació horària.

– Maquinària alta eficiència: bombes, climatització, domotització, variadors de velocitat, sistema de recuperació de calor, cogeneració, etc.

– Energies renovables: solar tèrmica, projectes d’energia fotovoltaica i geotèrmica.

– Estalvi en aigua: tractaments eficients d’aigua de piscina, temporització i ruixadors de baix consum, sistemes de recuperació d’aigua de piscina per a reg, i projecte de recuperació d’aigües grises i pluvials per a regs en els camps de futbol.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.