BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Generalitat convoca les ajudes per al foment del valencià als mitjans de comunicació

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat les ajudes per al foment del valencià als mitjans de comunicació social: empreses de televisió, ràdio i premsa en paper o digital.

Aquestes subvencions posen en relleu el compromís de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en la promoció i foment de l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat valenciana com a element cohesionador.

Les ajudes suposen un total de 2,3 milions d’euros, que es repartiran en 500.000 euros per a empreses radiofòniques; 300.000 euros per a empreses televisives; 750.000 euros per a premsa en paper i 750.000 euros per a premsa digital. Les ajudes van dirigides a subvencionar la preproducció, producció i distribució de programes de ràdio i televisió en valencià, i la producció, edició i difusió de premsa escrita i digital en valencià durant l’any 2016.

Segons ha afirmat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano Juan, “l’Administració ha de garantir els drets lingüístics de la ciutadania i, hui en dia, això també passa per garantir que tots tinguem accés als mitjans de comunicació en la nostra llengua. Amb aquestes ajudes es fomenta i es reforça el paper del valencià als mitjans”.

El termini de presentació de les sol·licituds és de 10 dies naturals a partir del 23 de setembre. El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en el lloc web www.ceice.gva.es/va/web/dgplgm/subvenciones o https://sede.gva.es de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.