La Generalitat i La Caixa signen un acord per a invertir 53 milions d’euros en Obra Social a la Comunitat Valenciana

la_caixa_04
image-259498
El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, han subscrit un acord de col·laboració per a invertir 53 milions en Obra Social a la Comunitat Valenciana durant 2015 i 2016.

L’acord que ha sigut signat hui preveu posar en marxa programes per a lluitar contra l’exclusió social, prestant especial atenció a la pobresa hereditària; el foment de l’ocupació entre col·lectius amb dificultats; la participació en la societat i l’envelliment saludable de les persones majors l’atenció integral a persones amb malalties avançades; la protecció de la naturalesa i del medi ambient, i la divulgació de la cultura.

A més, amb aquestes inversions, La Caixa impulsa per segon any una convocatòria d’ajudes específica per a entitats de la Comunitat Valenciana que pal·lien l’exclusió i fomenten la integració laboral de col·lectius desfavorits dotada amb 800.000 euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seua satisfacció per la inversió que realitza la Caixa a la Comunitat Valenciana i ha indicat que els programes que es posaran en marxa “serviran de suport a la polítiques socials que realitza el Consell”. Per a Puig aquest tipus de convenis marca la via de treball i de col·laboració amb les entitats financeres i ha assegurat que treballarà per recuperar la confiança de la institucions en la nova Generalitat.

Entre les actuacions que realitza La Caixa a la Comunitat Valenciana destaca en l’àmbit social que més de 3.500 xiquets de València reben atenció a través del programa de superació de la pobresa infantil CaixaProinfancia; amb el programa Incorpora, de foment de l’ocupació entre col·lectius amb dificultats, va generar l’any passat un total de 960 oportunitats de contractació; més de 11.600 persones majors participen cada any en alguna de les prop de 700 activitats de foment de l’autonomia en 35 centres de majors amb què hi ha conveni i dins del programa d’atenció a persones amb malalties avançades i als seus familiars han atés 2.701 pacients i 3.900 famílies de la Comunitat des de l’inici del programa en 2009.

En el foment de la formació i l’educació promouen beques de postgrau nacionals i internacionals de “la Caixa” amb 18 becaris de la Comunitat en 2015. A més han posat en marxa el programa eduCaixa, un projecte impartit en els col·legis, en què van participar més de 67.545 escolars el curs passat. També durant l’any 2015 es van concedir microcrèdits a emprenedors per a alçar els seus negocis, en total van ser 9.115 préstecs per un import de 37.867.004 milions d’euros.

La preservació dels espais naturals, la divulgació de la cultura, l’accés a l’habitatge digne, la prevenció del consum de drogues, el suport al voluntariat, el suport a la infància hospitalitzada (a través de les 4 CiberCaixa en els hospitals Infantil Universitari La Fe, General Universitari d’Elx, General de Castelló i Universitari de València) i la millora de la integració social de les persones immigrants, són altres de les prioritats de La Caixa en els seus programes d’acció a la Comunitat Valenciana.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.