BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Generalitat modificarà la Llei de Cooperació i l’Estatut del Cooperant

ley_cooperacionLa secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, ha sigut l’encarregada de pronunciar el discurs inaugural d’obertura del Dia Europeu de la Cooperació en la Comunitat.

Sot el lema “Cooperació en el cor del Mediterrani”, la secretària autonòmica ha participat en una conferència-debat en què ha plantejat els beneficis de la cooperació en el Mediterrani: “El mediterrani no és només un mar o un marc de comerç econòmic intraeuropeu, és molt més”, ha manifestat.

Actualment la Conselleria de Transparència, a través de la Direcció General de Cooperació, està treballant en un canvi de model de les polítiques de cooperació en la Comunitat, “perquè siguen més globals i estiguen plenament integrades”. Zulima Pérez ha explicat que s’han detectat diversos aspectes com és la falta de personal, el retard en la revisió d’expedients, l’incompliment del 0,7% o la imatge negativa que s’ha donat de la cooperació valenciana a causa dels casos de corrupció en esta àrea. La secretària autonòmica s’ha mostrat especialment preocupada per la imatge projectada, ja que segons la seua opinió “la cooperació valenciana no és així. Està formada per ONGDs que es dediquen a treballar sobre el terreny en altres països i també des d’ací fent una tasca excepcional”.

Front aquesta situació, la secretària autonòmica ha anunciat una sèrie d’accions que emprendrà la Generalitat per a aconseguir el canvi d’imatge en cooperació i que passaran per definir un nou model de consens amb tots els actors socials o per dignificar i visibilitzar la solidaritat dels ciutadans i ciutadanes valencianes. “Realitzarem canvis en la normativa de transparència i rendició de comptes. També atendrem a la reinvidicación de les ONGDs de modificació de la Llei de cooperació i l’Estatut del Cooperant”, ha afirmat.

Zulima Pérez ha recordat que el pròxim cap de setmana s’aprovarà a Nova York els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), que asseguren la continuïtat dels Objectius del Mil·lenni (ODM). La nova agenda marcada confirma que es conclou la labor realitzada i garantix que ningú es quede arrere. Per a aconseguir-ho és necessari fer partícip a tota la població, i per això la secretària autonòmica ha incidit en que “des del Consell volem que les nostres polítiques de cooperació s’integren i vagen en esta mateixa línia. Volem un nou model d’administració i de societat més sostenible i més compromesa amb els que menys tenen”. Així mateix, ha afegit que s’estan promovent espais de debat que a més són la confirmació de la solidaritat dels valencians. “Les seues mostres de solidaritat són palpables, però el problema fins ara és que ha existit una desafecció. Volem tancar un capítol negatiu per a obrir un de nou del què tots estiguem orgullosos i en el que les persones siguen la major ocupació i preocupació “, ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.